Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Kompostointipuisto palvelee Hanhiluodossa

Kompostointipuisto palvelee Hanhiluodossa

(01.06.2016 15:30 Tiina.M Toivonen / päivitetty 02.06.2016 08:56 Saija Laaksovirta)

Kompostointineuvojat ovat tavattavissa puistossa tiettyinä kesäisinä torstaipäivinä, ensimmäisen kerran 2.6. kello 12-18. Puistossa järjestetään myös kaksi kompostointiaiheista kurssia kesän aikana.

Hanhiluotoon Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteyteen perustettu Kompostointipuisto on saanut innostuneen vastaanoton. Kolmepäiväisiä avajaisia vietettiin toukokuun lopussa perinteisten Puutarha- ja kompostointipäivien yhteydessä. Avajaisten aikana puistossa vieraili satoja lähiseudulla asuvia kompostoinnista kiinnostuneita ihmisiä ja muutamia koululaisryhmiä.

Kompostorit jäävät Hanhiluotoon pysyvästi, sillä niille on rakennettu sinne oma alue. Kompostointipuistossa voi käydä milloin tahansa omatoimisesti tutustumassa esillä oleviin erilaisiin kompostorimalleihin. Puistossa olevista infotauluista löytyy perustietoa kompostoinnista ja postilaatikoista voi ottaa mukaansa oppaita ja esitteitä.

Kompostineuvojat ovat paikalla puistossa kesätorstaisin klo 12-18 seuraavina päivinä: 2.6., 16.6., 30.6., 7.7., 28.7. ja 11.8. Tuolloin voi poiketa paikalle juttelemaan neuvojan kanssa. Neuvojilta voi kysellä ohjeita kompostoinnin aloittamiseen tai vaikkapa apua kompostoinnissa eteen tulleeseen pulmatilanteeseen.

Puistossa järjestetään kaksi kurssia tänä vuonna. Lauantaina 11.6. pohditaan, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kompostorin valinnassa, ja lauantaina 1.10. käydään läpi kompostorin syyshuoltoa ja talvikompostoinnissa onnistumisen saloja. Kursseista löytyy lisää tietoa osoitteesta www.pori.fi/kompostointipuisto.

Ryhmille (yli 10 hlö) voi myös varata oman opastetun vierailuajan Kompostointipuistoon. Opastukset ja kurssit ovat maksuttomia, ja niihin voi ilmoittautua sähköpostitse ravinnepankki@pori.fi tai 044 701 0214.

kuva Kompostointipuiston avajaisissa riitti vilskettä. Kuva Merika Lanne.

Hakusana