Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Koululaisten kesäloma lähestyy

Koululaisten kesäloma lähestyy

(03.06.2016 09:20 Saija Laaksovirta / päivitetty 03.06.2016 10:49)

Lauantaina 4.6.2016 Porin peruskoululaiset ja lukiolaiset pääsevät siirtymään kesäloman viettoon kun kevätlukuvuosi päättyy. Samana päivänä Porissa lakitetaan satoja ylioppilaita.

kuva Kuva: Antero Saari

Kouluissa on suunniteltu uutta opetussuunnitelmaa viime hetkiin asti. Koulupäivät käyvät vähiin ja Käppärän koulussa alkaa olla jo kesäiset tunnelmat käsillä. Käppärän koulun rehtorin Tero Grönmarkin mukaan takana on työntäyteinen vuosi. Uutta opetussuunnitelmaa on valmisteltu ja vuosi on ollut erilainen ja opettava.

Entisen Lattomeren koulun oppilaat ovat nyt viihtyneet vuoden Käppärän koulussa. Myös Liinaharjan vastaanottokeskuksesta tulleet valmistavan opetuksen oppilaat ovat olleet mukana kouluarjessa. Niinpä vuosi onkin pitänyt sisällään yhteiselon harjoittelua. Erityisesti kuljetusoppilaiden määrä on kasvanut huimasti, mikä on vaatinut järjestelyä.

– Ensi lukuvuonna otetaan käyttöön uusi opetussuunnitelma, joka pitää sisällään tuntijakoon ja kieliopintoihin liittyviä muutoksia, kertoo Grönmark.

Grönmark kehottaa niin koululaisia kuin kaikkia kaupunkilaisiakin ottamaan ilon irti Porin kesätapahtumista.

Seuraava syksy tuo Itä-Porin yhtenäiskouluun iloa

Itä-Porin yhtenäiskoulua vaivanneet sisäilmaongelmat ovat kuormittaneet lukuvuotta. Kesän aikana koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan talomainen parakkikoulu, joka koulun keskuudessa tunnetaan nimellä "paviljonki". Alakoululaiset pääsevät takaisin tuttuun pihapiiriin pois SAMKin väistötiloista.

–Odotamme syksyä hyvillä mielin. Tämä on meille iso asia, että koulun oppilaat ja henkilökunta saavat taas olla yhdessä, kertoo Itä-Porin yhtenäiskoulun rehtori Marjo Katajisto.

Opetussuunnitelma alkaa olla viittä vaille valmis myös Itä-Porin yhtenäiskoulussa ja oppilaat odottavat loman alkua innolla.

– Haluan kiittää koko koulumme oppilaita ja henkilökuntaa. Vaikka vuosi on pitänyt sisällään monenlaista muutosta, olemme jaksaneet hienosti. Toivon, että kaikki koululaiset viettävät ansaitsemaansa lomaa hyvillä mielin ja keräävät voimia ensi vuoteen!

Lukio-opiskelu sujuu tiheään tahtiin

Porin lyseon lukion oppilaat pääsevät lauantaina loman viettoon. Osalle päivä merkitsee yhden suuren etapin saavuttamista, toiset jatkavat vielä kesäajan pakertamista syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistautuen. Porin lyseon lukiosta valmistuu nyt 120 uutta ylioppilasta.

– Opiskelu on reipastahtista. Töitä on riittänyt opetussuunnitelman valmistelussa ja syksyn sähköisiä ylioppilaskirjoituksia suunnitellessa, kertoo Porin lyseon lukion rehtori Jarkko Kivelä.

Lukiot ovat yhdistyneet ja Meri-Porin sekä Lavian lukiot siirtyivät Porin lyseon lukioon. Ensi syksynä uusia oppilaita saapuu Porin seudun Steiner-koulusta.

– Toivotan opiskelijoille hyvää ja levollista kesää. Ladatkaa akkuja yhdessä kotiväen kanssa!

Nuorten päihteetön tapahtuma starttaa kesäloman

Porin kaupungin vapaa-aikavirasto yhteistyökumppaneineen järjestää koulujen päättymisen kunniaksi Tiäksää ohi o! -bileet lauantaina 4. kesäkuuta 2016 kello 18-23 keskustan nuorisotalolla osoitteessa Isolinnankatu 12, Pori.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille 13-17 -vuotiaille. Porilaiset 7. luokkalaiset pääsevät ilmaiseksi sisään näyttämällä Tiäksää-passiaan, muille sisäänpääsymaksu on 2,50 euroa.

Nuoret ovat mukana tapahtuman suunnittelussa ja järjestelyissä. Luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa, kilpailuja ja disco. Tänä vuonna tapahtuman esiintyjäksi on valittu Aste. Tapahtumaan odotetaan satoja nuoria.

– Viime vuonna alkunsa saanut Tiäksää ohi o -koulujen päätösbileet olivat menestys ja se näkyi myös viranomaisten tilastoissa positiivisesti. Aikaisempina vuosina havaittuja lieveilmiöitä oli huomattavasti vähemmän bileiltana, ja uskon, että tapahtumalla oli vaikutusta asiaan, toteaa erityisnuorisotyöntekijä Kalle Salmi


Hakusana