Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Kunnan palveluihin paneudutaan SuomiAreenassa

Kunnan palveluihin paneudutaan SuomiAreenassa

(16.06.2016 11:15 Saija Laaksovirta / päivitetty 16.06.2016 11:25)

Pori-pihan avauskeskustelussa puidaan kaupungin palveluja perjantaina 15.7. kello 9.30.

Kunnan teknisiä palveluja pyöritellään Pori-pihan aloituskeskustelussa Mää en tartte kunna palvelui. – Miten ja mitkä palvelut tuotetaan 2020. Onko väliä kuka urheilukentän nurmen leikkaa, kuka tyhjentää puiston roskikset, kuka pesee kadun tai kuka avaa koulun liikuntasalin oven illalla jalkapalloilijoille?

Viiden vuoden kuluttua moni nyt käynnissä oleva muutos on potkaistu maaliin: 2020-luvulla kunta päättää opetuksesta, kulttuurista ja teknisistä palveluistaan. Moni itsestäänselvyytenä pidettävä kunnan tehtävä jää tekemättä, jos kunta päättää tuottaa vain laissa määrätyt tehtävät, tai jos rahapula estää vapaaehtoisten tehtävien toteuttamisen. Onko kunnan teknisten tehtävien toteutukseen apua yrityksistä tai vapaaehtoistyöstä?

Millaisia kokemuksia vapaaehtoisilla on yhdessä kaupungin kanssa toteutetuista palveluista? Onnistuttiinko Herralahden kentän kunnostamisessa tekonurmeksi, Isomäki Areenan peruskorjauksessa ja laajennuksessa sekä monissa pienemmissä yhteisissä ponnistuksissa?

Keskustelussa ovat mukana Ville Hammarberg, toimittaja Satakunnan Kansa. Katri Ranne, seura-aktiivi Lattomeren Toive ry, Kimmo Rinne, viraston johtaja Porin kaupunki, vapaa-aika, Heidi Rämö, kunnanjohtaja Lempäälän kunta, Suomen Kuntajohtajat ry:n pj, Jari Taimi, puheenjohtaja Porin Yrittäjät ry

Tilaisuuden järjestää Porin kaupunki, tekninen palvelukeskus ja ympäristövirasto.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen

Aiemmin julkaisut Pori-piha, #poriuudistuu -uutiset:

Pori-piha, #poriuudistuu: Pori ja palvelut esillä ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa


Hakusana