Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Matkakeskus–kampusalueesta korkeakoulutuksen, yrittämisen, elämisen ja joukkoliikenteen vilkas keskus

Matkakeskus–kampusalueesta korkeakoulutuksen, yrittämisen, elämisen ja joukkoliikenteen vilkas keskus

(10.06.2016 12:38 Salla Rajala / päivitetty 10.06.2016 12:38)

Porin kaupunki jatkaa matkakeskus–kampusalueen kehittämistä monipuolisempaan suuntaan. Alueesta halutaan korkeakoulutuksen, yrittämisen, elämisen ja joukkoliikenteen vilkas keskus.

Porin kaupunginhallitus saa maanantaina 13. kesäkuuta käsiteltäväkseen esityksen, jonka mukaisesti kaupunki sitoutuisi ostamaan Senaatti-kiinteistöiltä ja VR-Yhtymältä seuraavan kehittämisvaiheen edellyttämät maa-alueet, aloittamaan asemakaavan muuttamisen ja myymään tai vuokraamaan muodostettavat tontit edelleen toteuttajille.

Alueelle suunnitellaan rakennettavan monitoimihalli, moderneja toimistotiloja, liike- ja pysäköintitilat sekä opiskelija-asuntoja, jotka olisi mahdollista muuttaa kesäajaksi hotellikäyttöön.

Koska kohdealueille laadittavan asemakaavan sisällöstä ei ole varmuutta, kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle ehdotetaan, että nykyisten maanomistajien kanssa solmitaan sitovat esisopimukset maakaupoista. Kauppahinta määräytyisi siten, että uudella asemakaavoituksella syntyvä lisäarvo jaettaisiin puoliksi maanomistajien ja Porin kaupungin kesken.

Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan alue on Porin tärkeimpien sisääntuloväylien varrella ja linkittyy Promenadi-akseliin.

– Alue on Porin kaupunkikuvan kannalta ensiarvoisen tärkeä ja tukee pitkäjänteisen kaupunkisuunnittelun tavoitteita.

Asiaa on valmistellut saamansa mandaatin perusteella Porin Hubi Oy, joka on Porin kaupungin täysin omistama osakeyhtiö. Hubi Oy on tehnyt alustavaa suunnittelua yhteistyössä NCC Suomi Oy:n kanssa.

– NCC on valikoitunut kumppaniksi, koska se on oma-aloitteisesti osoittanut kiinnostusta kohdealuetta kohtaan. NCC täyttää myös kumppanilta edellytettävät kriteerit: se on sellainen valtakunnallisesti tunnustettu toimija, joka näkee Porin kokoisen talousalueen kiinnostavana, Porin Hubi Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kilkku sanoo.


Hakusana