Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Pori-piha, #poriuudistuu: Pori ja palvelut esillä ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa

Pori-piha, #poriuudistuu: Pori ja palvelut esillä ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa

(09.06.2016 14:17 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.06.2016 10:43)

SuomiAreena-viikolla aukeaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa Pori-piha, jossa teemana on #poriuudistuu. Piha on auki Porin kaupungin ympäristöviraston sisäpihalla SuomiAreena-viikon perjantaina 15.7. kello 9-17.

Pori-pihassa esittäytyvät kaupungin palvelut ja hallintokunnat. Luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja, hauskaa toimintaa ja paljon tietoa kaupunkiorganisaation uudistusprosessista sekä myös vinkkejä kaupunkilaisten arkeen. Kaikki tämä tapahtuu #poriuudistuu-hengessä.

Mutta mistä idea Pori-pihaan oikein lähti, SuomiAreena tapahtumapäällikkö Helena Urpulahti?

– Alun perin tämä oli ympäristöviraston ajatus, sillä he halusivat tuoda omaa toimintaansa esiin. Sana kiiri ja hyvin nopeasti syntyi toive kattavammasta Porin kaupungin palvelujen esittelystä. Haluamme tuoda nyt ensimmäisen kerran Porin kaupunkia ja sen palveluja esiin SuomiAreenassa.

Pori-piha rakentuu ympäristöviraston sisäpihalle osoitteeseen Valtakatu 11. Pori-piha ja sen teema #poriuudistuu on osa SuomiAreena-viikon Avoimet ovet -tapahtumasarjaa, joka toteutetaan yhdessä Mu Pori o kaunis yhteisön kanssa.

Pori-piha, #poriuudistuu -tapahtumalle on luotu oma tapahtumasivu Facebookiin. Osallistu tapahtumaan ja pysy perillä siitä, mitä Pori-pihassa on luvassa ja milloin!

– Pori-pihassa riittää tekemistä ja kiinnostavaa asiaa. Porin palvelut ovat hyvin esillä, eikä jää epäselväksi mitä Porilla on kaupunkilaisille tarjota. Makasiininäyttely tuo asiantuntijat lähelle kaupunkilaisia ja keskustelut käydään #poriuudistuu-teeman alla, palvelujen parannus ja kehittäminen edellä.

kuva Kuva: Heli Koskela/Porin kaupunki

Piha piukassa asiaa ja ajatuksia

Piha-alueella käydään keskusteluja Porin palvelujen tiimoilta, kaupungin toimintoja tuodaan esille myös pihan teltoissa ja pisteissä, sekä makasiiniin kootussa palveluesittelyssä, joissa asiantuntijat ja tahot ovat paikalla koko päivän ajan. Paikan päällä jaossa on muun muassa ilmapalloja, #poriuudistuu-pinssejä ja selfien ottaminen Zora-robotinkin kanssa onnistuu.

Keskusteluissa pohditaan muun muassa kunnan palveluiden tuottamista, pilvipalveluja opetuksessa, tulevaisuuden Suomen puhtautta ja siivouspalveluja, ympäristöä, sotea ja työelämän pelillistämiskysymyksiä. Pori-pihan avaa perjantaiaamuna Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Porin perusturvakeskuksen, Winnovan ja Satakunnan sairaanhoitopiirin teltta kantaa nimeä Puhtaasti terveyttä. Teltassa voi testauttaa hyvinvointiaan, tentata Porin terveyspalvelujen henkilöstöä, käydä keskustelua sotesta ja vaikka kätellä Zora-hyvinvointirobottia! Pihalla esittäytyy myös Asuntomessut Porissa 2018 ja tavattavissa onkin maailman mukavin aluevalvoja Aleksi.

Pori-pihalta johtaa kulku vanhan Makasiinin yläkertaan, jossa teknisten palvelujen toteuttajat ovat liki asukasta. Palvelut likel -kokonaisuudessa on asiantuntijoita paikalla muun muassa kaupunkisuunnittelusta, katujen kunnossapidosta, puistojen hoidosta, rakennusvalvonnasta ja jäteneuvonnasta. Pihassa esitellään myös Mu Pori o kaunis yhteisön toteuttama Sigrid Secret -geokätkösarja.

Mukana pihan rakentamisessa sekä tilaisuuksien järjestämisessä ovat Porin kaupungin hallintokunnista tekninen palvelukeskus, ympäristövirasto, tietohallinto, perusturvakeskus ja puistotoimi. Myös SSTL Puhtausala ry, Viherympäristöliitto ry, Vihervuosi 2016 sekä Porin yliopistokeskus ovat mukana keskustelutilaisuuksissa.

Ensimmäinen keskustelutilaisuus Pori-pihassa alkaa perjantaina 15.7. kello 9.30. Päivän aikana nähdään kuusi kiinnostavaa ja keskenään hyvin erilaista keskustelua, jotka kestävät kerrallaan 45 minuuttia.

Pori-pihan ohjelma perjantaina 15.7.

• Pori-pihan avaa klo 9:30 apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus yhdessä ympäristöjohtaja Matti Lankiniemen kanssa. Ensimmäinen keskustelu alkaa heti avajaissanojen jälkeen. "Mää en tartte kunna palvelui" – Miten ja mitkä palvelut tuotetaan 2020? klo 9:30 - 10:45, Porin kaupungin ympäristövirasto
• Rajaton koulu - Aapiskukko ja opettajat pilvessä? klo 11:00 - 11:45, Porin kaupungin tietohallinto
• Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? klo 12:00 - 12:45, SSTL Puhtausala ry
• Kestääkö suomalainen maisema? Parantaako puisto vai pilleri? klo 13:00 - 13:45, Porin kaupungin puistotoimi, Viherympäristöliitto ry, Vihervuosi 2016
• Tarviiko äijä muuta kuin kalakaverin? Sote-palvelut pitävät pinnalla! klo 14:00 - 14:45, Porin perusturvakeskus
• Tuottaako pelaaminen osaamista työelämälle? klo 15:00 - 15:45, Porin yliopistokeskus


Hakusana