Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Poriin saapuu kansainvälisiä huippumedian edustajia

Poriin saapuu kansainvälisiä huippumedian edustajia

(14.06.2016 13:42 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.06.2016 13:47)

Porin seudun matkailu Oy MAISA valmistelee kansainvälisille vierailijoille vierailuohjelman, joka suuntautuu erityisesti Porin rannikkoalueelle, muun muassa Reposaareen ja Yyteriin.

MAISA Oy on ollut aktiivisesti mukana Visit Finlandin Merellinen saaristo -kasvuohjelmassa. Ohjelman tiimoilta on tehty tehokasta yhteistyötä niin Visit Finlandin kuin muiden rannikkokaupunkienkin kanssa.

Kiinnostus Yyteriä kohtaan kasvaa ja tunnettuus lisääntyy. Porin seudun matkailu Oy MAISAn myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suomivirta toteaakin Yyterillä olevan monta puolta.

– Yyterin alueen luonto, retkeilyreitit ja Selkämeren kansallispuisto muodostavat kiinnostavan luontokokonaisuuden. Rannat, sannat sekä lukuisat aktiviteetit taas toisenlaisen kokonaisuuden. Ulkomaalaisille merkittävää on erityisesti luontomatkailu Yyterissä, se on ainutlaatuista.

Median edustajia saapuu Ranskasta, Saksasta, Hong Kongista, Japanista, Venäjältä, Briteistä sekä USA:sta asti. He ovat suurimmaksi osaksi niin sanottuja lifestyle-toimittajia. Vieraat saapuvat Poriin tiistaina 14.6. iltapäivällä ja viihtyvät Porissa noin vuorokauden.

Yyterin lisäksi heille näytetään Porista paljon muutakin, kuten paikallista kulttuuria ja arkkitehtuuria. Vierailu ei keskity ainoastaan matkailuun, vaan myös ihmisten kohtaamisiin ja suomalaiseen elämäntapaan.

Median edustajat matkustavat saaristotietä Reposaareen, tutustuvat yksityiseen reposaarelaiseen kotiin ja puutarhaan sekä pääsevät myös näkemään miten kangaspuilla kudotaan mattoja. Myös matonpesua he pääsevät näkemään – suomalaista kulttuuria parhaimmillaan. Ohjelmaan kuuluu vierailu Ahlströmin ruukilla ja pääsevätpä vieraat maistamaan myös kalaherkkuja. Vierailun tarkoituksena on esitellä kansainvälisille median edustajille koko Porin rannikkoa, sen kyliä ja rantoja.

Muista #yyterirullaus-kampanja!

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Hakusana