Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Porin asuntomessualueen nimeksi Karjaranta21 – tonttimyynti alkaa 1. kesäkuuta

Porin asuntomessualueen nimeksi Karjaranta21 – tonttimyynti alkaa 1. kesäkuuta

(01.06.2016 08:54 Saija Laaksovirta / päivitetty 01.06.2016 08:54)

Porin Karjarannan vuoden 2018 messualue on nyt Karjaranta21. Projektipäällikkö Kari-Matti Haapalan mukaan kyseessä on täysin ainutlaatuinen asuinalue.

– Alue on toiminut aiemmin laidunmaana ja teollisuusalueena. Se sijaitsee keskustan postinumeroalueella 28100, ja olemme halunneet luoda sille imagon. Numero 21 tulee Karjarannan kaupunginosanumerosta.

Asuntomessujen tonttien hakuaika alkaa 1. kesäkuuta. Alueella on haettavissa kaikkiaan 28 pientalotonttia, kaksi rivitalotonttia, neljä kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita.

Omakotitonttien pinta-alat vaihtelevat 560–750 neliömetrin välillä ja rakennusoikeutta niillä on 281–372 neliömetriä. Tonttien myyntihinnat alkavat 35 000 eurosta. Suurin osa tonteista on myös mahdollista vuokrata.

Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset. Hakemukset tulee jättää 31. elokuuta mennessä. Valinnat tonttien saajiksi tekee Porin kaupungin ja Suomen Asuntomessujen edustajista koottu laaturyhmä.

– Valintaan vaikuttaa suunnitelman laatu, asuntomessuteemojen huomiointi sekä hankkeiden toteutuskelpoisuus ja sopivuus asuntomessukokonaisuuteen, Haapala toteaa.

Porin asuntomessut haluaa olla vahvasti kiinni ajassa ja paikallisuudessa. Tämä näkyy rakentamisen aikaisissa teemoissa, jotka ovat elämää kaupunkikylässä, digitaalisuus ja ekologisuus, Kokemäenjoki ja Kirjurinluoto sekä ruoka ja yrittäjyys. Yhdessä teemat ovat linjaamassa muun muassa sitä, millaista tekniikkaa ja materiaaleja taloissa käytetään.

– Alueen kaava on samalla tavalla tiivis kuin vaikkapa Viikkarin ja Kuukkarin asemakaavat. Se luo viime aikoina uudelleen eloon herännyttä yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa pienyrittäjyyttä. Uskon että messuteemojemme pohjalta alueesta rakentuu aito yhteisö sekä mielenkiintoinen ja turvallinen ympäristö asua, Haapala sanoo.

Ensimmäinen rakentamisesta kiinnostuneille suunnattu tontti-info järjestetään 7. kesäkuuta kello 17. Ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen tulee tehdä susanna.kivimaki(at)pori.fi tai 044 701 0001.

Karjaranta21 verkkosivusto: www.karjaranta21.fi

Karjaranta21 Facebookissa

kuva Kuva: Riikka Kaukosalmi


Hakusana