Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Porin satama avaa ovensa SuomiAreena-viikolla

Porin satama avaa ovensa SuomiAreena-viikolla

(29.06.2016 14:49 Oili Alm / päivitetty 29.06.2016 14:53)

Tiistaina 12. heinäkuuta on harvinainen tilaisuus tutustua Porin sataman toimintaan.

Luvassa on kontti- ja nosturinäytös, tuulienergian tuotannon ja LNG-rekan esittelyä sekä mahdollisuus tutustua vartiolaiva Uiskoon, luotsiveneeseen, pelastusalukseen, öljyntorjuntakalustoon ja Porin Karhuun. Myös Tullin ovet ovat avoinna ja yleisölle esitellään uusi tullikoira Onni.

Sataman ovet avautuvat yleisölle kello 10. Rajavartiolaitoksen meripelastusnäytös nähdään kello 12. Näytökseen osallistuu helikopteri ja Uisko-alus.

Sataman viestintä- ja markkinointisihteeri Petra O’Rourke odottaa paikalle melko paljon väkeä, koska satama on normaalisti aina suljettu alue. Nyt näytetään muun muassa laivan lastaamista kaikille kiinnostuneille. Hän uskoo, että paikalle tulee myös lukuisa joukko sataman entisiä työntekijöitä.

- Satamassa jatkuvat koko päivän ajan normaalit toiminnot, joten ihmisiä kuljetetaan tapahtumapisteestä toiseen busseilla. Tämä on kaikkien turvallisuuden etu.

- Koska sataman pysäköintimahdollisuudet ovat niukat, toivomme, että mahdollisimman moni myös saapuu paikalle ilmaisilla bussikuljetuksilla, Petra O’Rourke kertoo.

Tapahtuman järjestäjät tekevät satamaan promenadialueen, jossa voi tutustua aluksiin ja satamassa toimiviin yrityksiin. Sataman turvajärjestelyihin voi tutustua jo ennakkoon katsomalla Porin Sataman videon.

Iltapäivällä kello 14.30 alueella esiintyy porilainen Duo Chili Bean, minkä jälkeen alkaa keskustelu energiavaihtoehtojen merkityksestä Suomen talouteen. Mielipiteitään puolustavat Gasum Oy:n toimitusjohtaja Johanna Lamminen, kansanedustaja Ari Jalonen, ESL Shipping Oy:n toimitusjohtaja Mikki Koskinen, huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Raimo Luoma ja VAPO Oy:n toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Sataman alueella on ruokailumahdollisuus. Ilmainen linja-autoyhteys lähtee Porin kauppatorilta laiturilta 8 puolen tunnin välein klo 9.30-14. Sataman avoimet ovet ovat osa SuomiAreenan tapahtumaviikkoa ja Mu Pori o kaunis -tapahtumasarjaa.

kuva Kuva: Jan Virtanen


Hakusana