Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Porissa kelpaa pulikoida - uimarantoja ja rantaviivaa riittää

Porissa kelpaa pulikoida - uimarantoja ja rantaviivaa riittää

(28.06.2016 15:24 Saija Laaksovirta / päivitetty 28.06.2016 15:37)

Yhteensä uimarantoja löytyy Porin seudulta 12. Yyterin ainutlaatuinen EU-hiekkaranta on jopa kuusi kilometriä pitkä. Pienempiä uimarantoja sijaitsee kattavasti ympäri Poria. Valinnan varaa löytyy aina luonnonrannoista maauimalaan, jossa voi pulahtaa veteen vaikka liukumäen tai hyppytornin kautta.

Yyteri palvelee aamusta iltaan

Yyterin rannalla uimakauden ajan vierailijoiden käytössä ovat pukeutumis- ja wc-tilat. Rannalla järjestetään uimavalvontaa ajalla 15.6.–15.8.2016 joka päivä kello 12–18.

Yyterin uimarantaan sisältyy maa-alueina Porin kaupungin omistama uimaranta-alue, naturistiranta, kaksi wc-rakennusta, uimarannan kulkureitit (lankongit), portaat ranta-alueella, uimarannan sisääntuloalue grillipaikan ja pysäköintialueen kanssa. Grillialue on toiminnassa ja sen puuhuolto toimii päivittäin.

Yyterin wc-tilat ovat jo käyttökunnossa ja siistitty perin pohjin. Wc-tilat ovat auki joka päivä kello 9-21. Pukuhuoneet ovat valmiina käyttöön ja loputkin poleteilla toimivat suihkut on kunnostettu.

Yyterin ranta-aluetta sekä wc-tiloja siistitään joka päivä useita kertoja. Rannalta löytyy 12 roskasäiliötä, joita voidaan tyhjentää parhaimmillaan kuusikin kertaa päivässä. Wc-tilat tarkastetaan noin kahden tunnin välein.

Yhteensä eritasoista virkistysaluetta on noin 39 hehtaaria. Yyteristä löytyy myös 450 metriä pitkä koiraranta, jonne karvakaveruksetkin ovat tervetulleita. Rannalla koiria saa pitää vapaana, mutta jokainen vastaa oman koiransa käytöksestä. Tutustu koirarannan sääntöihin.

Uimaveden laatu on tällä hetkellä hyvä, eikä sinilevää ole havaittu. Tutustu Yyterin uimavesiprofiiliin.

kuva Kuva: Katri Ojala

Pienempiäkin rantoja ylläpidetään kesäaikana

Seuraavilla yleisillä uimarannoilla huolehditaan niiden kunnossapidosta 1.6.–30.8. välisenä aikana.

Ahlaisten uimaranta (Ämttööntie 50)
Urheilukentän uimaranta, Finpyy (Finpyyntie 3)
Lavijärjen uimaranta, Lavia (Lavijärventie)
Lyttylä Varvinranta (Kanikarintie 11)
Uniluoto (Kallontie 12)
Lontoon uimaranta, Reposaari (Aallonmurtaja)
Kukkulankallion uimaranta, Ruosniemi (Kullaantie 84)

Kyläyhdistys huolehtii Rudanmaan uimarannasta Noormarkussa (Laviantie 1445), joka on pieni, mutta hyvin hoidettu uimaranta.

Pienten uimarantojen lisäksi Porista löytyy kaksi suurempaa EU-rantaa: Yyterin hiekkaranta (Yyterin santojentie 1) ja Kirjurinluodon uimaranta (Kirjurinluoto).

Maauimalan aukioloajat, pääsymaksut ja lisätiedot löytyvät vapaa-aikaviraston sivulta.

Ympäristöviraston uimarantaluettelo

Vapaa-aikaviraston ylläpitämät rannat


Hakusana