Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > #poriuudistuu, Karri Kivi: Nuoret kehityksen avainasemassa

#poriuudistuu, Karri Kivi: Nuoret kehityksen avainasemassa

(15.06.2016 14:26 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.06.2016 14:26)

Vuoden 2013 Positiivisimman porilaisen titteliä kantava jääkiekkovalmentaja Karri Kivi on yhä ylpeä saamastaan kunnianosoituksesta. Hänen mukaansa Porista löytyy sopivaa jätkämäisyyttä ja luotettavimmat kaverit.

Vuonna 1992 Kivi saapui ensimmäisen kerran porilaisen menon ja meiningin keskelle Tampereelta. Jääkiekko on vienyt miehen mennessään ja Porissakin Kivi on nähty Ässien valmentajajoukoissa.

– Shokkihan se oli, mutta jäin koukkuun siihen jätkämäisyyteen. Joukkuekin oli tuolloin täynnä porilaisia jätkiä.

Porissa on rehtejä ja reiluja kavereita. Kiven mukaan hänen luotettavimmat kaverinsa löytyvät juurikin Porista.

– Porissa on ihan huipputyyppejä ja hyvin täällä olen viihtynyt.

Koska aina riittää kehitettävää, pitää Kivi tärkeänä Yyterin parempaa hyödyntämistä ja esille tuomista. Kaupunkiviihtyvyyden ja siisteyden kannalta roskakorien ja penkkien määrän lisääminen on kannattavaa myös keskustassa.

– Näin pienillä asioilla saadaan kaupunkiakin paremmaksi.

Poriin Kivi toivoo vielä enemmän spontaania heittäytymistä ja tapahtumien järjestämistä. Pori tarvitsee vielä enemmän ideoivia ja tehokkaita tyyppejä sekä tekevää asennetta.

– Nuorilta tulevat parhaat ideat, vielä kun ne saisi vain läpi ja kuuluviin. On selvää, etteivät vanhat ja pitkään pysyneet tavat välttämättä päde enää tähän päivään. Nuoret ovat kehityksen avainasemassa, sieltä ne uudet ideat ja oivallukset tulevat.

Porin vahvuuksia ovat pysyvyys ja ylpeys juurista. On kuitenkin osattava katsoa myös eteenpäin.

– Ihmisiä pitää inspiroida ja luoda lisää hyviä tapahtumia. Ei niitä Porista nytkään puutu – viime kesänä en lähtenyt Porista minnekään, onhan täällä SuomiAreena ja Jazzit!

kuva Kuva: Jan VirtanenHakusana