Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Puistoalueiden luvatonta käyttöä kartoitetaan

Puistoalueiden luvatonta käyttöä kartoitetaan

(23.06.2016 12:47 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.06.2016 12:47)

Rakennukset ja rakennelmat kaupungin puistoalueella, puistoalueen rajaaminen aidalla oman pihan jatkeeksi, kukkien istuttaminen puistoalueelle tai veneen säilyttäminen puistoalueen puolella ovat esimerkkejä luvattomasta puistoalueen käytöstä.

Kaupungin puistoalueille ilmestyy toisinaan luvattomasti rakennettuja rakennelmia, kuten pieniä varastotiloja.
Kun puistoalueen luvaton käyttö huomataan, tontin omistajia lähestytään kirjeellä. Kirjeitä on lähetetty jo satoja. Osa rakennelmista voidaan siirtää, mutta osan puistotoimi joutuu purkamaan. Käyttökelpoisia rakennelmia on toisinaan siirretty tontin pihan puolelle omistajan toimesta.

Puistoalueiden luvaton käyttö on kiellettyä. Puistotoimi on lähettänyt viime aikoina yhteensä 400 kirjettä eri tahoille ja tontinomistajille aiheen tiimoilta.

– Oman tontin lähistöllä olevaa nurmialuetta saa kyllä hoitaa, mutta osaksi omaa piha-aluetta sitä ei sovi rajata, kertoo kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen puistotoimesta.

Luvatonta käyttöä on monenlaista ja esimerkiksi pienten rakennusten siirtäminen on työlästä. Tontin omistajille voidaan kuitenkin antaa aikaa esimerkiksi kolme kuukautta siirtää tai purkaa rakennus. Veneiden kohdalla taas voidaan menetellä niin, että vene ei palaa talven jälkeen enää takaisin samaan säilytyspaikkaan, mikäli sitä on säilytetty kaupungin puistoalueella.

Puistotoimi kartoittaa luvatonta puistoalueen käyttöä nyt järjestelmällisemmin kuin ennen. Keskusta-alueen puistot sekä Meri-Pori on jo käyty läpi. Noormarkkuun suunnitellaan seuraavaa katsausta.

Ahosen mukaan ilmakuvista nähdään hyvin puistoalueille ilmestyneet luvattomat rakennukset, esineet ja aidat.
Mikäli epäilee puistoalueen luvatonta käyttöä, voi siitä ilmoittaa suoraan puistotoimeen.

kuva Kuva: Merika Lanne


Hakusana