Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Satasoten valmistelu kerää kiitosta

Satasoten valmistelu kerää kiitosta

(13.06.2016 10:32 Salla Rajala / päivitetty 13.06.2016 10:32)

Satakunta ei ole halunnut jäädä peränpitäjäksi sote-valmistelussa. Se painoi heti alkuvuodesta kaasua, ja kevään ajan ripeästi edennyt valmistelu on noteerattu myös valtakunnan tasolla.

– Sekä työskentelyn että projektisuunnitelman laatua on kehuttu, ohjausryhmän puheenjohtaja Rainer Lehti saattoi kertoa Karviassa maanantaina 13. kesäkuuta kokoontuneelle Satasoten ohjausryhmälle.

Myös Satakunnassa projektin etenemiseen ollaan tyytyväisiä.

– Valmistelu on edennyt rakentavassa hengessä, yhdessä tehden, johtoryhmän puheenjohtaja Juha Vasama kuvasi.

Kuntien ja kuntayhtymien lopullinen sitoutuneisuus mitataan kunnolla tässä kuussa, kun Satakunnan kuntien kunnallisvaltuustot, Satakuntaliiton valtuusto, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto ja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän yhtymävaltuusto antavat lausuntonsa Satasoten projektisuunnitelmasta.

– Kiinnostus ja innostus Satasoten tekemiseen on vahva, ja moni valtuusto on projektisuunnitelman jo hyväksynyt. Myös johtoryhmän puheenjohtaja Juha Vasaman, palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordmanin ja palvelurakennetyöryhmän jäsen Timo Aron vierailut kokouksissa on nähty hyvänä, Lehti totesi.

Satasoten johtoryhmä aloittaa lausuntojen läpikäynnin elokuussa. Samalla aikataululla valmistellaan myös Satasoten muutosjohtajan rekrytointia.

Elokuussa Satakunnassa liikkeelle on lähdössä niin ikään sote-valmisteluun tiivisti linkittyvä maakuntauudistus.


Hakusana