Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > SuomiAreena seudullisesti merkittävässä asemassa

SuomiAreena seudullisesti merkittävässä asemassa

(07.06.2016 14:51 Saija Laaksovirta / päivitetty 07.06.2016 14:54)

Poriin jälleen kesällä rantautuva keskustelutapahtuma SuomiAreena vaikuttaa myös seudullisesti.

Kesäinen viiden päivän mittainen yhdessä MTV:n kanssa toteutettu keskustelutapahtuma tuo Porin kaupungille positiivista mainetta ja elinvoimaisuutta. Samalla myös seutukunnat saavat tuntea ylpeyttä valtakunnallisesti merkittävästä tapahtumasta Satakunnassa.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama näkee SuomiAreenan seudullisesti merkittävänä ja laajasti vaikuttavana tekijänä. Valtava ihmismäärä, joka saapuu Satakuntaan tapahtuman myötä tuo kaupungille ennen kaikkea mainetta ja näkyvyyttä – valtakunnalliset uutiset lähetetään lähes viikon ajan Porista.

– Talouden näkökulmasta taas kulutus lisääntyy ja päivittäinen eläminen siirtyy viikoksi monella Poriin. Vaikutukset säteilevät koko maakuntaan, eivät pelkästään Poriin, Vasama kertoo.

Vasama korostaakin SuomiAreenan roolia maakunnallisena vaikutustekijänä.

– Tapahtuman tuoma aktiivisuus ja monet yhteisöt sekä vaikuttajat ovat merkittävässä asemassa. SuomiAreena on iso asia ja on kunnia, että Porin kaupunki saa isännöidä sitä.

Tapahtumaviikolle osuu myös tunnettu Pori Jazz -festivaali.

Raumalta täysi tuki SuomiAreenalle

Ketjukaupunkiajatusta mukaillen, näyttäytyy SuomiAreena myös naapurikaupungille Raumalle innostavana ja tärkeänä tapahtumana.

– On todella hyvä, että SuomiAreena järjestetään juuri Satakunnassa ja että tapahtuma sai jatkoa. SuomiAreena on kaikkien vaikuttajien kohtauspaikka ja verkostoitumisen mahdollistaja, kertoo Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti.

Rauman suunnalla tapahtuma nähdään elinvoimaisuuden kannalta voimavarana. Vastaavalle tapahtumalle olisi ottajia muissakin kaupungeissa.

– Tunnettuus lisääntyy myös kaupunkikohtaisesti ja tekee Satakuntaa tutuksi ulkopaikkakuntalaisille. SuomiAreena on kaikin puolin positiivinen juttu.

Valtakunnallisesti tunnetut poliitikot tulevat viikon tilaisuuksissa keskustelemaan ja vuorovaikuttamaan myös yleisön kanssa. Lehti pitää tärkeänä tapahtuman jatkuvaa kehittämistä ja eteenpäin viemistä.

kuva Kuva: SuomiAreena Photodeck


Hakusana