Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > SuomiAreena tuo Poriin tilataidetta, teknologiaa ja tunnettuja persoonia

SuomiAreena tuo Poriin tilataidetta, teknologiaa ja tunnettuja persoonia

(14.06.2016 10:04 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.06.2016 10:15)

SuomiAreenan koko ohjelma on julkaistu. Suosittu yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään Porissa 11.–15.7.2016.

MTV:n ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä valtakunnallisestikin tunnettu keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään tänä vuonna jo 11. kertaa. Viikon aikana kävijöille tarjoillaan yhteensä 170 tilaisuutta. Mukana on jopa 270 järjestäjää ja 850 puhujaa. SuomiAreenaan odotetaan tänä vuonna 60 000 kävijää.

– Suurin osa keskusteluista on tänä kesänä keskitetty keskustan alueella sijaitseville päälavoille. Täysin uusia ja ensi kertaa SuomiAreenassa nähtäviä kokonaisuuksia ovat Antinkatu 5, Laiv@lava sekä Pori-piha, listaa SuomiAreenan tapahtumapäällikkö Helena Urpulahti.

SuomiAreena tuo Poriin maan tunnetuimmat vaikuttajat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna SuomiAreenan pääteemana on suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Keskustelujen aiheet sivuavat muun muassa työn tulevaisuutta eri näkökulmista, tulevaisuuden johtamista, digitaalisuutta, urapolkuja sekä tietysti kansalaisjärjestötoimintaa ja työpaikkoja.

Tapahtumaviikolla esillä ovat nyt ensimmäistä kertaa myös Porin kaupungin palvelut. Pori-piha, #poriuudistuu tuo kaupungin palvelut lähelle kaupunkilaisia ja keskustelua käydään pihassa uudistamisen ja kehittämisen hengessä #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Pori-pihan keskusteluissa pohditaan muun muassa kunnan palveluiden tuottamista ja digitalisointia. Mukana Pori-pihassa nähdään myös Asuntomessut Porissa 2018.

Viikon aikana järjestetään myös Porin avoimien ovien päiviä ympäri kaupunkia kohteisiin, jotka eivät ole tavallisesti yleisölle avoimia, kuten satama ja pelastusharjoitusalue. Pori-piha päättää viikon avoimien ovien tapahtumasarjan, joka toteutetaan yhdessä Mu Pori o kaunis –yhteisön kanssa.

kuva Kuva: SuomiAreena Photodeck

Nuoret mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun

SuomiAreena yllättää aina uudelleen. Tänä vuonna nähdään katukuvassa tilataideteos, tutustutaan uusiin pihoihin ja lavoihin – SuomiAreena-viikollakin on vielä luvassa yllättäviä käänteitä. Myös Pori Jazz on nyt mukana SuomiAreenassa yhteistyössä Antinkatu 5:n kanssa.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä odottaa uutta Gallen-Kallelankadulle nousevaa Laiv@lava-kokonaisuutta innolla.

– Uudella Laiv@lavalla ei nähdä yhtään perinteistä paneelikeskustelua, vaan kaikkea muuta. Maanantaina lavalla järjestetään koodausfestarit, tiistaina lavalle nousee tubettajia, keskiviikkona startupeja, torstaina robotiikkaa ja perjantai on sosiaalisen median päivä. Tubeconin järjestämänä päivänä lavalla on muun muassa meet & greetejä tunnettujen tubettajien kanssa. Robotiikka-päivänä puolestaan robotti vetää katsojille jumppatunteja. Haluamme kannustaa näin nuoria mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta tuoda samalla myös jotain uutta perinteisillekin SuomiAreena-kävijöille, Haavisto kertoo.

Keskustelujen lisäksi tarjolla on myös paljon muuta toiminnallista ohjelmaa. Porin Pesäkarhut järjestää Superpesiksen hyväntekeväisyysottelun, raviradalla kisataan SuomiAreena-ravit ja Tennisliitto, Ilmarinen ja MTV Total tuovat viikkoon vauhdikkaan tennisturnauksen. Kokemäenjoessa kilpaillaan sup-lautailun merkeissä.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat tänä kesänä työ- ja elinkeinoministeriö, SOSTE, RAY ja DNA.

Tänäkin vuonna MTV esittää SuomiAreena-keskusteluja myös Katsomon kautta. SuomiAreenasta lähetetään viikon ajan muun muassa suoraa SuomiAreena Special -ohjelmaa sekä paljon muuta.

Tutustu ohjelmaan täältä!


Hakusana