Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Yht Sirkust -tapahtumassa touhua koko perheelle

Yht Sirkust -tapahtumassa touhua koko perheelle

(16.06.2016 11:40 Saija Laaksovirta / päivitetty 17.06.2016 08:30)

Kirjurinluodossa järjestetään lauantaina 18.6.2016 Porin kaupungin luotsaama koko perheen tapahtuma Yht Sirkust, jossa riittää ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Päivän ohjelma on monipuolinen ja nähtävää riittää. Tapahtuma alkaa kello 11 ja päättyy kello 14. Ohjelmassa on pelejä ja leikkejä, erilaisia lasten työpajoja, leikkimielisiä kilpailuja, SAMKin matkailuopiskelijoiden järjestämää valokuvasuunnistusta, liikuntaa, taidetta sekä hiekkalinnojen rakentelua. Paikalla on myös nuorten liikkuva kohtaamispaikka Nuokkapaku sekä teknisen palvelukeskuksen kalustoa. Poliisi ja palolaitos saapuvat myös paikalle esittelemään kalustoaan, mutta ovat hälytysvalmiudessa.

Vapaa-aikavirasto järjestää lapsille Liikkumon, jossa saa purkaa energiaansa ja kokeilla eri lajeja. Työpajoissa sidotaan muun muassa saunavihtoja sekä tehdään taidetta yhdessä Porin Kaverikoirien kanssa. Päivän aikana nähdään myös toiminnallinen meripelastusnäytös. Porin lastenkulttuurikeskus järjestää maalivarvastelu-työpajan, jossa pääsee tutkimaan moniaistillisesti värejä ja liikettä.

Myös kirjastoauto parkkeeraa paikalle ja lapsille järjestetään satutuokioita. Kaupungin tarjoamat karttapalvelut ovat esillä ja paikan päällä saa neuvoja muun muassa luontoreitteihin tutustumiseen sovellusten avulla. Mielenkiintoista tekemistä riittää siis aikuisillekin. Taidekoulu tuo paikalle alkukantaisen videokameran, johon mahtuu sisälle jopa 2-3 henkilöä.

Liikennepuisto on auki koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa esiintyvät Iileskotit lastenlaulujen kera ja Myös Satasirkus pitää lapsille työpajaa.

Tapahtumassa viihtyy myös Kirjurin oma maskotti Viksu Mustavaris. Tapahtumaan saapuvat lapset ja perheet saavat pukeutua naamiaisasuun. Hauskoja asuja kuvataan.

Tapahtumaan on kaksi sisäänkäyntiä, Pelle Hermannin iso P-alue sekä Taavi-silta. Viksun kahvilan edustalla on koko tapahtuman ajan neuvontapiste, josta voi tarkistaa myös päivän ohjelman ja aikataulut.

Liikennepuisto on avoinna tapahtuman ajan ja samalla voi käydä tervehtimässä Kirjurin eläinasukkaita.

Tapahtuman järjestää Porin kaupunki, tekninen palvelukeskus, vapaa-aikavirasto, Porin kirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus, Porin taidekoulu, Porin kansallinen kaupunkipuisto, Vihervuosi 2016, Taiteen edistämiskeskus/Pori, Pori Energia, Porin kaverikoirat, MAISA ja SAMK. Mukana myös poliisi, pelastuslaitos ja meripelastus.Hakusana