Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Yyterin uusi nettikamera vaihtoi paikkaa

Yyterin uusi nettikamera vaihtoi paikkaa

(21.06.2016 09:35 Saija Laaksovirta / päivitetty 21.06.2016 10:06)

Uusi livekamera on asennettu Yyterin Bikini Barin katolle rannan keskeiselle paikalle. Kameran uusi sijainti on lähempänä rantaa ja merta. Näin ollen se välittää nyt aiempaa elävämpää kuvaa pohjoismaiden pisimmästä hiekkarannasta.

Kamera näyttää livekuvaa, mutta myös perinteisiä still-kuvia. Kuvamateriaaleja pääsee seuraamaan pori.fi:n sekä VisitYyterin nettisivujen kautta.

– Yyterin uusi kamera on Porin kaupungin ensimmäinen nettikamera, joka välittää livekuvaa Youtube-palvelun kautta, kertoo Mikko Viitapohja Prizztech Oy:sta.

Kuvaustekniikaltaan kamera kääntyy jopa 360 astetta, mutta kameran reitti esiohjelmoidaan kuvaamaan ranta-aluetta Munakarilta rannan toiseen päähän asti. Kamera toimii automaattisesti ennalta määritettyä kuvausreittiä noudattaen, eikä sitä tarvitse erikseen ohjata.

Uusi ja uudelleen sijoitettu kamera tuo myös positiivista vaikutusta kaupunkikuvalle. Nettikameran kautta voi tarkistaa, miltä rannalla näyttää, onko ihmisiä paljon liikkeellä tai millaiset ovat vaikkapa surffilaineet.

– Videokuvan avulla voidaan nyt välittää rannan yleistunnelmaa ja fiilistä entistä paremmin niin turisteille kuin porilaisillekin, kertoo it-päällikkö Jani Setälä tietohallinnosta.

Kylpylähotellin katolla on sääasema, joka tullaan yhdistämään myös uuden livekameran yhteyteen nettikamera-sivulle.

Kameralaitteen valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että sen pitäisi kestää kovemmatkin myrskyt. Lisäksi kuvan laatu on merkittävästi parempi kuin vanhassa kamerassa. Videokuvasta ei kuitenkaan ole tunnistettavissa rannalla liikkujia.

Katso livekuvaa täältä!

kuva Kuvassa Yyterin Bikini Bar, jonka katolla uusi kamera pyörii. Kuva: Mikko Viitapohja


Hakusana