Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Ladyt kumauttivat SuomiAreenan käyntiin

Ladyt kumauttivat SuomiAreenan käyntiin

(11.07.2016 10:53 Oili Alm / päivitetty 11.07.2016 12:02)
kuva SuomiAreenaan odotetaan tänä kesänä noin 60 000 kävijää. Kuva: Porin kaupunki/Oili Alm


Porin kaupungin ja MTV:n kesätapahtuman Suomi-Areenan avajaiset pidettiin maanantaiaamuna Porin kauppatorilla. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, Suomi-Areenan vastaava tuottaja Mari Haavisto ja MTV:n Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kumauttivat kongiin julistaen SuomiAreenan avatuksi.

Avajaisissa niin ikään puhunut pääministeri Juha Sipilä arveli viikon pääpuheenaiheiksi Britannian lähdön Euroopan unionista eli brexitin ja sen suomalaisen version eli fixitin, jota ajavat lähinnä perussuomalaiset.

Toiseksi viikon pääaiheeksi Sipilä arveli nousevan esiin sote-uudistuksen. Hän nosti esiin erityisesti potilastietojärjestelmien yhdenmukaistamisen. Kysyttäessä, kumpaa herkkua, mansikkaa vai herneitä Sipilä pitää parempana, hän sanoi Suomen kesässä nauttivansa erityisesti mansikoista.

Viikon tapahtumia hehkuttaneet Aino-Maija Luukkonen, Mari Haavisto ja Merja Ylä-Anttila lupasivat kukin laskea viikon mittaan eri asioita: Luukkonen lupasi kertoa sosiaalisessa mediassa, montako askelta hän on mittarin mukaan kukin päivä ottanut, Haavisto lupasi laskea ja kuvata hymyjä ja Ylä-Anttila taas lupasi metsästää ideoita, joita hän voi vastaisuudessa käyttää ohjelmien teossa.

Kaikki kehuivat varsinkin laiv@lavaa, jossa viikon mittaan ei kuulla perinteisiä paneelikeskusteluja lainkaan. Lavalla esitellään muun muassa tekoälyä, digitaalitekniikkaa ja robotiikkaa sekä tutustutaan tubettajiin. Lava on Luukkosen mielestä oiva osoitus uudesta yhteistyöstä Rauman ja Porin välillä. Lavan on rakennuttanut Rauma Marine Construcions RMC.

Porin torin Satakieli-lava on SuomiAreenan ajan nimeltään MTV-lava, josta lähetetään päivittäin muun muassa Huomenta Suomi -ohjelmaa. Ohjelmaa, keskusteluja ja musiikkia riittää jokaiselle päivälle maanantaista perjantaihin.

Maanantai-Iltaa kohden mentäessä kello 19.00 starttaavat SuomiAreenan historian ensimmäiset avajaisbileet osoitteessa Antinkatu 5. Avajaisbileet jatkuvat ilta kymmeneen asti. Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Bileissä esiintymässä nähdään Aili Ikonen yhtyeineen. Tilaisuuden juontavat MTV:n toimittajat Tapio Nurminen ja Nina Rahkola. Tilaisuuden järjestävät MTV ja Pori Jazz.
Hakusana