Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Lavian kesäteatteri siirtyi uudelle aikakaudelle - katettu katsomo kerää kiitosta

Lavian kesäteatteri siirtyi uudelle aikakaudelle - katettu katsomo kerää kiitosta

(19.07.2016 16:14 Saija Laaksovirta / päivitetty 05.08.2016 10:55)

Huuhkajanvuoren kesäteatteri uudistui kertaheitolla, kun Lavian Nuorisoseura ry rakensi talkootyönä katsomolle katoksen.

Panostus Lavian kesäteatterin uudistamiseen saa kovasti kiitosta. Vapaaehtoisena rakennusprojektissa mukana ollut Vesa-Pekka Kuusela kiittelee Leader Karhuseutua tukemisesta ja hankkeen mahdollistamisesta sekä kaikkia mukana olleita hyvästä yhteistyöstä.

– On todella hienoa, että Porin reuna-alueetkin huomioidaan näin. Uusi katos vei Lavian kesäteatterin nykypäivään puitteiden sekä äänentoistonkin osalta.

Tarve ja toive katetusta katsomosta on ollut mielissä jo muutaman vuoden ajan. Lavian kesäteatteri on toiminut Huuhkajanvuorella vuodesta 2010 lähtien. Viime kesän sateiset säät antoivat sysäyksen katoksen toteuttamiselle. Kesäteatterissa ei ole tätä ennen ollut myöskään äänentoistoa.

– Lavian Nuorisoseura ry täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Koen, että kesäteatterin uudistaminen on ikään kuin kunnianosoitus vanhimmille seuran jäsenille, jatkaa Kuusela.

Katetussa katsomossa on tilaa 400 katsojalle. Uusi katos ja äänentoistolaitteet tuovat teatteriesityksiinkin eloa. Myös Porin kaupungin tapahtumat Kuusela toivottaa tervetulleiksi Lavian kesäteatterin tiloihin.

– Seuraavaksi mietinnässä onkin, mitä kaikkea mukavaa uusien puitteiden parissa voisikaan järjestää kesäteatteriesitysten lisäksi.

Heinäkuun loppuun asti Lavian Huuhkajanvuoren kesäteatterissa esitetään Liian paksu perhoseksi -esitystä, jonka toteutuksessa mukana on myös Porin seudun kansalaisopisto.

Lavian Nuorisoseura ry:n nettisivut

kuva Kuva: Pasi Vainio/Porin kaupunki


Hakusana