Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Leader Karhuseutu tarjoaa kyläyhdistyksille tukea elinvoimaisuuden edistämiseen

Leader Karhuseutu tarjoaa kyläyhdistyksille tukea elinvoimaisuuden edistämiseen

(25.07.2016 15:28 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.07.2016 15:29)

Kylä kuuluu ja näkyy -teemahankkeen tiimoilta kyläyhdistysten on mahdollista saada rahoitusta tiedottamiseen, markkinointiin ja tapahtumajärjestämiseen. Hakuaika hankkeen pariin päättyy elokuun lopussa.

Nyt on mahdollisuus kohentaa kylän imagoa, kasvattaa kyläläisten osaamista ja kertoa huippujutuista muillekin. Leader Karhuseudun Kylä kuuluu ja näkyy -teemahankee tukee kylien tiedotusta ja markkinointia.

Leader-rahoituksella pyritään tarjoamaan kylille resursseja oman toiminnan kehittämiseen ja sen myötä edistää myös alueen elinvoimaisuutta.

– Alueellamme on paljon aktiivisiakin kyläyhdistyksiä, joilla ei ole nettisivuja. Tämä on tuhannen taalan paikka hankkia sellaiset, sanoo Johanna Seppä Leader Karhuseudusta.

Rahoitusta voi saada hyvin monenlaisiin ideoihin palveluhakemistoista kyläesitteisiin ja tonttimarkkinoinnista kyselytutkimuksiin, kylätapahtumia unohtamatta.

– Monesti ulkopaikkakuntalaisille tapahtumat ovat ensikosketus kylään. Teemahankkeen turvin on mahdollista uudistaa tuttua tapahtumaa tai järjestää kokonaan uusi. Näin saadaan kylää tunnetummaksi ja tieto yritysten ja yhdistysten palveluistakin leviää.

Ensiapu- tai järjestyksenvalvojakoulutuksilla voidaan vahvistaa kyläläisten osaamista tapahtumajärjestyksen saralla, tietotekniikkakurssi edistää valmiuksia toimia digiyhteiskunnassa.

Pienilläkin yhdistyksillä mahdollisuus osallistua

Tukea voivat saada yhdistykset, jotka edustavat mahdollisimman laajasti kylän asukkaita. Jos kyläyhdistyksen virkaa toimittaa esimerkiksi metsästys- tai nuorisoseura, voivat ne hakea rahoitusta.

kuva Mielenkiintoinen tapahtuma on omiaan houkuttelemaan kylän palveluiden pariin muulloinkin. Kuva: Leader Karhuseutu/Mimmi Virtanen

– Kokonaiskustannusarvion täytyy ylittää 500 euroa. Ylärajaa ei ole, mutta teemahankkeissa pyritään suosimaan nimenomaan pienen budjetin ideoita. Noin 5 000 euroa on hyvä viite. Tavoite on, että pienelläkin yhdistyksellä on mahdollisuus osallistua, Seppä painottaa.

Leader-tuen osuus on poikkeuksellisen korkea, 80 prosenttia. Oman rahan osuudestakin suurimman osan voi korvata talkoilla.

Haku päättyy 31.8.2016. Hakemuksia toivotaan kuitenkin elokuun puoleenväliin mennessä, jotta ne ehditään käydä läpi.

Seppä rohkaisee ottamaan yhteyttä pelkän ideankin kanssa, hankeneuvoja on apuna koko hankkeen ajan.

Ota yhteyttä hankeneuvoja Johanna Seppään: johanna.seppa@karhuseutu.fi, p. 044 522 5797.

Lue lisää osoitteessa www.karhuseutu.fi.


Hakusana