Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Maanantaina SuomiAreena pärähtää käyntiin

Maanantaina SuomiAreena pärähtää käyntiin

(11.07.2016 07:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.07.2016 07:30)

SuomiAreena-viikko polkaistaan vauhtiin nyt jo 11. kertaa. Maanantaina nautitaan jo torivarteista, kansalaistorin tarjonnasta, uuden Laiv@lavan #Kesäkoodi-festareista sekä illan huikeista ensi kertaa järjestettävistä SuomiAreenan avajaisbileistä!

Virallisesti huikea tapahtumaviikko alkaa, kun SuomiAreenan avajaistilaisuus alkaa MTV-lavalla Porin Kauppatorilla kello 9.30 maanantaiaamuna. Avajaisissa kuullaan Juha Sipilää (pääministeri, Keskusta), Merja Ylä-Anttilaa (vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset), Aino-Maija Luukkosta (kaupunginjohtaja, Porin kaupunki) ja Mari Haavistoa (vastaava tuottaja, SuomiAreena). Kansalaistori on tänä vuonna avoinna jo maanantaista alkaen ja torivartteja järjestetään MTV-lavalla ympäri viikon!

Yle Satakunta järjestää päivän ensimmäisen keskustelun "Pelaaminen puhuttaa, mutta voiko pelaamalla parantaa päänsä?" Eetunaukion lavalla Itäpuistossa kello 10.–11.15. Keskustelemassa pelaamisen kiemuroista nähdään muun muassa Aki Koponen (tutkimusjohtaja, Centre for Collaborative Research, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu) ja Kati Heljakka (creative R&D,Tactic Games Oy). Keskustelun juontaa Yleisradion toimittaja Ari Welling.

Ennen näkemätön tilataideteos Laiv@lava starttaa viikon #Kesäkoodi-festareilla. Tämä lava onkin lastattu nuorilla ja maker-kulttuurilla. Mukana menossa maanantaina on muun muassa muusikko Vilma Alina. Mehackit ja kumppanit tuovat Laiv@lavalle koodausta, luovuutta ja tekoälyä.

Ensimmäinen osa Mu Pori o kaunis avointen ovien tapahtumasarjaa käynnistyy Kalaforniassa Golfin, Footgolfin ja Frisbee Golfin parissa. Koko perheen voimin voi siis viettämään mukavaa ja rentoa ulkoilupäivää kello 10-18! Ohjelmassa on muun muassa lajiesittelyä ja ilmaisia lajitutustumisia. Paikalla on myös julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja sekä tietenkin paikallisia urheilijoita.

Kalaforniaan on puolen tunnin välein non-stop-bussikuljetus. Ensimmäinen bussi lähtee kello 11.30 Kauppatorilta laiturilta 8. Viimeinen bussi Kalaforniasta torille lähtee klo 15.00.

Ilta huipentuu kello 19 alkaviin SuomiAreenan avajaisbileisiin Antinkatu 5:ssä, joissa esiintymässä nähdään Aili Ikonen yhtyeineen. Kaikille avoimet avajaisbileet ovat ensimmäiset laatuaan koko SuomiAreenan historian aikana.

Katso koko viikon ohjelma ja viimeisimmät aikataulumuutokset: suomiareena.fi

kuva Kuva: SuomiAreena Photodeck


Hakusana