Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Pelastusharjoitusalueen #saankopelastaa-tapahtuma sai suursuosion

Pelastusharjoitusalueen #saankopelastaa-tapahtuma sai suursuosion

(13.07.2016 15:19 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.07.2016 18:16)

Pelastusaiheinen perhetapahtuma keräsi valtavasti kiinnostusta ja kävijöitä keskiviikkoon mahtui jopa 2000.

Määrä on lähes kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan Liekeissä, mutta turvassa! -tapahtumaan verrattuna.

Ennen varsinaisen tapahtuman alkua ja yleisön päästämistä alueelle kävi paikalla tutustumassa noin 30 syöpäsairasta lasta. Heille järjestettiin muun muassa oma poliisikoiranäytös. Tilaisuus sai kiitosta.

- Tunnelma oli koko päivän ajan upea. Heti kun portit avattiin, alkoi väkeä virrata alueelle. Lapset ja nuoret pääsivät myös tenttaamaan viranomaisia napakoilla kysymyksillä, kertoo Winnovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampinen.

Koko perheen tapahtumassa tutustuttiin keskiviikkona kello 10–15 eri viranomaistahojen kalustoon ja toimintaan sekä nähtiin myös poliisikoira- ja pelastusnäytöksiä. Keskustelussa lapset ja nuoret saivat esittää viranomaisille kysymyksiä. Vauhtia ei päivästä puuttunut, sillä päivän aikana harjoiteltiin myös ensiaputaitoja, hoidettiin nalleja nallesairaalassa, kokeiltiin laserammuntaa ja hurjapäisimmät pääsivät testaamaan myös pyörähdysauton kyytiä. Vaaratilanteita päästiin kokemaan viranomaisten yhteisnäytöksissä ja yli 12-vuotiaat saivat kokea aidon sammutustilanteen.

- Turvallisuus- ja viranomaisteema selvästi kiinnostaa. Oli hienoa, että koko viranomaisjoukko oli samalla alueella yhdessä koossa. Heitä kun ei kovin usein näe, ainakaan kaikkia samassa paikassa. Viranomaisetkin nauttivat yhdessäolosta, jatkaa Bergroth-Lampinen.

Pelastusharjoitusalueen tapahtuma on osa Mu Pori o kaunis avoimet ovet -tapahtumasarjaa. Pelastusharjoitusalue tuli tutuksi yleisölle jo viime vuonna, joten tänä vuonna tietoisuus tapahtuma-alueesta oli paremmin kuin kohdallaan. Väki nautti ja tilausta koko perheen tapahtumille selvästi riittää.

- On tosi hienoa, että avointen ovien tapahtumasarja vetää näin hienosti väkeä. Tiistaina vierailtiin Satamassa ja yleisöä oli hyvin. Pelastusharjoitusalue veti kuitenkin nyt huippulukemat, iloitsee SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

Katso virallinen tapahtumavideo täältä.

Lisää videomateriaalia päivästä täällä.

Tutustu myös Winnovan Facebook-sivuihin!

kuva Kuva: Diana Bergroth-Lampinen/Winnova


Hakusana