Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Pikagallup ydinkeskustassa: Yyteriin kaivataan lisää toimintaa

Pikagallup ydinkeskustassa: Yyteriin kaivataan lisää toimintaa

(26.07.2016 15:42 Oili Alm / päivitetty 26.07.2016 15:59)

Enemmistö pikagallupiin vastanneista toivoisi Yyteriin lisää toimintaa ja tapahtumia. Ne tulisi toteuttaa luontoa säästäen.

Hygieniatiloja ja julkista liikenneyhteyttä pitäisi parantaa, myös parkkipaikkoja lisätä. Moni neuvoo hakemaan esimerkkejä ulkomailta.

Nimettömänä pysyttelevä koiran ulkoiluttaja toteaa ykskantaan, että Yyteri pitäisi palauttaa luonnontilaan. Nina Koskikangas taas kiittelee Yyterin viimeaikaista kehittämistä ja pitää koko Yyterin miljööstä. Hänen käsityksensä on, että yleisö on ollut tyytyväinen uuteen rantaravintolaan.

- Sen sijaan vessojen kunto ei tyydytä. Rannalla pitäisi olla kunnon WC- ja käsienpesutilat. Lisäksi toivoisin Etelän rantojen tapaan suihkuja, jotta hiekan voisi pestä pois jo rannalla. Ja tilat pitäisi myös siivota!

kuva Kuvassa Nina Koskikangas. Kuva: Oili Alm/Porin kaupunki

Sari ja Juha Nurmi ovat paljasjalkaisia porilaisia, jotka eivät silti kovin usein vieraile Yyterissä. Heillä on oma mökki meren rannalla Porista etelään. Juha Nurmi kertoo käyneensä kerran tänä kesänä Yyterin hiekalla golfaamassa.

Myös Nurmet kaipaavat Yyteriin muutakin kuin hellemeininkiä, vaikka meri ja hiekkaranta ovat puoleensavetävä yhdistelmä. Siellä voisi heidän mielestään järjestää festareita, jos lava ei olisi rannalla ja parkkipaikkoja olisi riittävästi.

kuva Kuvassa Sari ja Juha Nurmi. Kuva: Oili Alm/Porin kaupunki

Kolme miessukupolvea Raatihuoneen puistossa kieltää kuvaamisen, mutta mielipiteitä ei puutu. Nuorimmaisen mielestä Yyterissä parasta on kylmä merivesi. Keskimmäinen kaipaa enemmän tapahtumia ja toimintaa. Hän muistelee taannoisia beachfutis -matseja ja täysiä bussilastillisia ihmisiä. Roskia ei silti hänkään kaipaa.

Isoisä ja hänen poikansa ovat yhtä mieltä siitä, että veneilijöitä tulisi Yyteriin paljon, jos sinne investoitaisiin vierasvenesatamaan ja siihen liittyviin palveluihin. Uusia ideoita ei saisi ainakaan heti ampua alas, mutta sen sijaan paikkaa tulisi mainostaa paljon enemmän myös Porin ulkopuolella.

Kuumana kesäpäivänä luulisi kaikkien paenneen meren ääreen. Mutta ei. Väkeä riittää torille ja sen ympäristöön, vaikka mittarissa on hellelukemat. Kolme naista on vetäytynyt kuumuudelta torikahvilan suojiin.

Riikka Anttila, Salme Rostedt ja Nina Viitala tunnustavat käyvänsä Yyterissä silloin tällöin. Heistäkin rannalla tulisi olla paljon enemmän palveluita.

- Varsinkin silloin, kun on liikkeellä lasten kanssa, ei sieltä rannalta voi lähteä matkan päähän ostoksille. Miksei siellä voi olla Etelän tavoin jäätelö- ja banaanimyyjiä ihan rannalla?

- Ja miksei rannalla voisi olla myös aurinkovarjoja, joista saisi suojaa, jos nahka uhkaa palaa, rouvat ihmettelevät.

kuva Kuvassa vasemmalta oikealta Riikka Anttila, Salme Rostedt ja Nina Viitala. Kuva: Oili Alm/Porin kaupunkiHakusana