Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Pori-piha, #poriuudistuu tuo palvelut lähelle ja näkyviin SuomiAreenalla

Pori-piha, #poriuudistuu tuo palvelut lähelle ja näkyviin SuomiAreenalla

(06.07.2016 14:59 Salla Rajala / päivitetty 06.07.2016 15:26 Heidi Lammi)

Ympäristöviraston pihalla on luvassa monipuolinen kattaus kaupungin palveluita monessa muodossa perjantaina 15.7. kello 9.30–16.

Pori-piha, #poriuudistuu koostuu kuudesta keskustelusta, Makasiinirakennuksen Palvelut likel -kokonaisuudesta ja itse Pori-pihasta. Palvelut likel esittelee kaupungin teknisiä palveluja ja henkilöitä työn takaa. Pihassa esittäytyvät myös #poriuudistuu ja Asuntomessut 2018, sekä Porin perusturvakeskuksen, Winnovan ja Satakunnan sairaanhoitopiirin Puhtaasti terveyttä –teltta.

Keskusteluissa paneudutaan tulevaisuuteen

Päivän avauskeskustelussa puidaan kunnan teknisiä palveluita: "Mää en tartte kunna palvelui" – Miten ja mitkä palvelut tuotetaan 2020? Keskustelun järjestävät Porin kaupungin tekninen palvelukeskus ja ympäristövirasto. Myös koulumaailman digitalisaatio kiinnostaa ja kaupungin tietohallinto tarttuukin aiheeseen keskustelullaan Rajaton koulu – Aapiskukko ja opettajat pilvessä? Porin kaupungin perusopetuksessa on jo käynnissä virtuaalikoulu-hanke.

SSTL Puhtausala ry:n keskustelussa puhuttaa tulevaisuuden puhtaus Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Puhtauskysymykset johdattavat sujuvasti luontoaiheeseen, sillä valtakunnallista Vihervuotta juhlistaakseen Porin kaupunki järjestää yhdessä Viherympäristöliiton kanssa keskustelun viherympäristöjen merkityksestä Kestääkö suomalainen maisema? Parantaako puisto vai pilleri?

Porin perusturvakeskus tarttuu iäkkäiden kotona asumisen tukemiseen teatterin keinoin monologin muodossa Tarviiko äijä muuta kuin kalakaverin? Sote-palvelut pitävät pinnalla! Päivän päätteeksi keskustellaan pellillistämiskysymyksistä Porin Yliopistokeskuksen järjestämässä Tuottaako pelaaminen osaamista työelämälle? -keskustelussa.

Paikalla kasvoja palveluiden takaa

Teknisten palvelujen toteuttajat ovat liki asukasta ympäristöviraston Makasiini-rakennuksessa. Asiantuntijoita on paikalla mm. kaupunkisuunnittelusta, rakennus- ja terveysvalvonnasta, jäteneuvonnasta, Porinasta, Porin Linjoilta ja Satakunnan Vihertietokeskuksesta. Nyt on tilaisuus kysyä kotikadun kunnostuksesta tai vaikka leikkipaikkojen hoidosta. Neuvoja saa myös puutarhanhoitoon, linja-autojen aikataulujen lukemiseen ja Porin palvelujen löytämiseen erilaisilla sovelluksilla.

#poriuudistuu on mukana Pori-pihassa. Teltalla voi kysyä kaupunkiorganisaation uudistuksesta ja napata mukaan #poriuudistuu-pinssin. Jaossa on myös maukasta Porin poikaa. Viereisellä teltalla esittäytyy Asuntomessut Porissa 2018 ja tavattavissa onkin maailman mukavin aluevalvoja Aleksi. Näillä teltoilla voi jättää kaupungille uudistusterveiset ja jakaa ideat postikorttiin.

Puhtaasti terveyttä –teltalla voi tavata Zora-robotin ja napata selfien. Samalla voi mm. mitata, paljonko kädestä löytyy voimaa, tunnistaa ruoka-aineita ja tutustua myös pop up –hammashoitolaan.

kuva


Hakusana