Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Porin kaupungin talouden sopeuttaminen 2016 sisältää lomautuksia

Porin kaupungin talouden sopeuttaminen 2016 sisältää lomautuksia

(25.07.2016 12:09 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.07.2016 15:31)

Kaupunginhallitus päätti maanantaina 25. heinäkuuta kokouksessaan Porin kaupungin talouden sopeuttamisesta vuonna 2016. Päätöksen mukaan henkilöstön lomautukset ovat välttämättömiä säästötoimenpiteiden saavuttamiseksi ja ne pannaan täytäntöön loka-joulukuun aikana.

Lomautusten perusteena ovat taloudelliset syyt. Yhteistoimintamenettelyn tavoitteeksi on asetettu 13 miljoonan euron taloudellinen vaikutus. Noin 11,6 miljoonaa euroa jää katettavaksi lomautuksilla. Työnantajan ensisijaisena tavoitteena on ollut säästön saavuttaminen eläke- ja muun poistuman, määräaikaisen henkilöstön vähentämisen, työ- ja työaikajärjestelyjen, henkilöstöetuuksien karsimisen sekä vapaaehtoisten keinojen avulla.

Porin kaupungin konkreettisia kaikkia hallintokuntia koskevia sopeuttamistoimia vuodelle 2016 ovat pääsääntöinen tavaroiden ja palvelujen hankintakielto, täyttölupien harkittu myöntämättä jättäminen ja sisäisen liikkuvuuden lisääminen. Ulkopuolisia sijaisia käytetään vain perusturvassa. Määräaikaisia palvelussuhteita ei lähtökohtaisesti jatketa, eikä uusia ulkopuolisten tahojen tuottamia koulutuksia järjestetä. Myös videoyhteyksien käyttöä tullaan lisäämään ja edustuskuluja tarkastelemaan kriittisesti.

Lomautukset koskevat koko kaupungin henkilöstöä tietyin rajoituksin, joilla turvataan palveluiden saatavuus kaikissa olosuhteissa lakien ja viranomaisten määräysten edellyttäminä. Lomautusten ulkopuolelle rajataan muun muassa perusturvan, Satakunnan pelastuslaitoksen ja sivistyskeskuksen toimijoita. Lomautussuunnitelmien laatiminen aloitetaan välittömästi.

Kuukausipalkkainen henkilöstö lomautetaan kolmeksi viikoksi ja tuntipalkkainen henkilöstö 15 työpäiväksi. Lomautukset koskevat koko kaupungin henkilöstöä tietyin rajoituksin, joilla turvataan lakien ja viranomaisten määräysten edellyttämien palveluiden saatavuus. Henkilöstölle tarjotaan vaihtoehtoisesti lomautuksen sijaan mahdollisuutta 13 päivän mittaisen talkoovapaan hyödyntämiseen.

Porin kaupungin yhteistoimintaneuvottelut alkoivat 7. kesäkuuta. Yt-neuvottelut päättyivät 19.7.2016 erimielisinä. Kaupunginhallituksen käsiteltäviksi lomautussuunnitelmat tuodaan 29. elokuuta 2016.

kuva Kaupungintalolla järjestettiin myös tiedotustilaisuus medialle aiheeseen liittyen. Kuva: Saija Laaksovirta


Hakusana