Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Porin kaupunki panostaa oppilaskohtaisiin tietokoneisiin

Porin kaupunki panostaa oppilaskohtaisiin tietokoneisiin

(14.07.2016 10:50 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.07.2016 10:50)

Porissa paneudutaan opetuksen digitalisointiin. Kaupunki jakaa oppilaskohtaiset tietokoneet syksystä 2017 alkaen.

Koulujen ja opetuksen digitalisaatiosta on puhuttu vuosia, mutta laajamittaiset tulokset ovat jääneet vielä odottamaan toteutumistaan. Uusi opetussuunnitelma kuitenkin haastaa opettajat ja koulutuksen järjestäjät ottamaan opetuksessaan käyttöön uusia tietotekniikkaan perustuvia ratkaisuja.

Porin kaupunki vastaa haasteeseen jakamalla henkilökohtaiset kannettavat tietokoneet asteittain kaikille luokkien 4–9 oppilaille. Suunnitelman mukaan ensimmäiset koneet jaettaisiin kaikille 4. ja 7. vuosiluokan oppilaille syksyllä 2017. Näin jatkettaisiin vuosittain, jolloin syksyllä 2019 kaikilla Porin kaupungin luokkien 4-7 oppilailla olisi käytössään henkilökohtainen tietokone.

Pelkkä laitteiden jakaminen oppilaille ei tule kuitenkaan itsestään muuttamaan opetuksen käytäntöjä. Porin kaupungin sivistyskeskuksen hallintopäällikkö Esa Kohtamäen mukaan Porissa ollaankin käynnistämässä suurta projektia, jonka tavoitteena on saada laitteet palvelemaan mahdollisimman laajasti muuttuvaa ja kehittyvää opetusta.

Hankkeen tukena on jo nyt Porissa virtuaalisesti toimiva uuden teknologian kokeilukoulu. Tämän lisäksi tarvitaan sivistyskeskuksen, tietohallinnon, opettajien ja rehtoreiden tiivistä yhteistyötä, jotta hankkeesta saadaan menestys.

Porin tavoitteena on olla Suomen kärjessä tietotekniikan tehokkaassa opetuskäytössä. Porin kaupungin tietohallinto järjestää tietotekniikan opetuskäyttöön liittyvän keskustelun Rajaton koulu – Aapiskukko ja opettajat pilvessä? perjantaina 15.7. kello 11.00–11.45 Pori-pihassa ympäristöviraston sisäpihalla.

Keskustelussa pohditaan muun muassa miten tekniikka saadaan tuotua kouluun niin, että oppiminen ja osaaminen eivät heikkene vaan paranevat entisestään. Esiin nostetaan myös tietotekniikan opetuskäytön mahdollisia haasteita ja ennen kaikkea mahdollisuuksia. Keskustelussa mukana ovat muun muassa virtuaalikoulun rehtori Teemu Heino Porin kaupungin sivistyskeskuksesta, Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta sekä Microsoft Oy:n laiteasiantuntija Marjaana Ajanto.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Hakusana