Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Porin kesätapahtumat sujuneet mallikkaasti

Porin kesätapahtumat sujuneet mallikkaasti

(26.07.2016 12:03 Oili Alm / päivitetty 01.08.2016 16:25)

Porin kaupungin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi arvioi, että kävijämääriin suhteutettuna esimerkiksi valituksia superviikon meluhaitoista on tullut hyvin vähän. Tietoon ei ole tullut myöskään ruoka-aineiden aiheuttamia haittoja.

Terveystarkastaja Niina Kukkonen kertoo, että esimerkiksi Pori Jazz selvittää hakemuksessaan jazz-kadun elintarvikkeita myyvät hakijat ja saa kerralla luvan kaikille kojua pitäville. Terveystarkastajat ottivat pelkästään tämän kesän tapahtumaviikon aikana noin 30 näytettä. Mitään epidemiaan viittaavaa ei ole tullut esille.

kuva Kuva: Jan Virtanen

Ilmoitus yleisötapahtumasta on jätettävä ympäristövirastoon viimeistään kuukautta ennen tapahtuman alkua.

Hakulomake löytyy viraston nettisivuilta klikkaamalla "Ilmoitus yleisötilaisuudesta".

Virastoon kannattaa olla yhteydessä kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen lomakkeen täyttämistä, sillä yleisötilaisuus edellyttää selvitystä monista seikoista kuten aiheutettavasta melusta, syntyvistä jätteistä, myytävistä elintarvikkeista, vesipisteistä ja pelastussuunnitelmasta.

Yksityiskohtainen 22-sivuinen ohje yleisötilaisuuden järjestämiseksi löytyy kaupungin sivuilta.

Ympäristövalvoja Arttu Tuominen neuvoo tilaisuuksien järjestäjiä muistamaan oman yleisön ohessa muutkin kaupunkilaiset esimerkiksi äänestoistolaitteiden sijoittelussa. Näin säästyy jälkitarkastukselta.

Yhden päivän kestäviin, lähinnä tuttavapiirille mainostettaviin ja pienimuotoisiin tapahtumiin kuten pop-up -ravintoloihin viranomaisen lupaa ei tarvita.


Hakusana