Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Porispere-festivaali lähestyy – tapahtumalla värikäs historia

Porispere-festivaali lähestyy – tapahtumalla värikäs historia

(29.07.2016 11:15 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.08.2016 09:11)

Porispere tarjoaa pian Kirjurinluodossa historiansa laajimman artistikattauksen 5.-7.8.2016.

Promoottori Harri Vilkuna ja tiedottaja Tomi Nordlund kertovat, miten äkäisestä kyläjuhlasta kasvoi kuudessa vuodessa suosittu yleisfestivaali.

Porispere syntyi, kun kansainvälinen Sonisphere-festivaali muutti Porista Helsinkiin. Vuonna 2011 Porin kesään oli kuitenkin ilmaantunut rockfestivaalin mentävä aukko. Porilaista pitkän linjan tapahtumanjärjestäjää Harri Vilkunaa ystävineen turhautti, mikä johti Porisperen syntyyn.

– Alussa tiedottamiseen ja markkinointiin liittyi vahvasti kapinahenki ja hieman kiero huumori, joka aukesi ainakin porilaisille ja vuosien saatossa myös muille, Porisperen tiedottaja Tomi Nordlund kertoo.

Ensimmäisen Porispere-vuoden isoimmat kotimaiset kiinnitykset olivat Pelle Miljoona Oy, Michael Monroe ja Kotiteollisuus. Ulkomaiseksi vetonaulaksi valikoitui kulttimainetta nauttiva kanadalainen heavy metal -yhtye Anvil.

Ensimmäisenä vuonna Porispere sai lämpimän vastaanoton porilaisilta ja paikalliselta lehdistöltä. Porin Nuorkauppakamari myönsi Porisperelle vuoden 2011 Porilainen Maineteko -palkinnon. Kolmepäiväinen festivaali veti Kirjurinluotoon 9 000 henkeä ja tapahtuma sai jatkoa.

Porilainen särmä pysyy tapahtumassa

Nordlundin mukaan Porisperen kapinahenki on vuosien saatossa rauhoittunut.

– Tosin ei se perusporilainen särmä sieltä mihinkään ole kadonnut, hän naurahtaa.

Vilkuna toteaa, että Porispere miellettiin monta vuotta raskaan musiikin festivaaliksi, vaikka esimerkiksi jo toisena vuonna sunnuntain perhepäivässä esiintyivät Chisu ja Robin.

– Olemme menneet enemmän yleisfestarin suuntaan, vaikka toki edelleen mukana on esimerkiksi punkkia ja metallia.

Porisperen kävijät ovat kirjavaa sakkia niin iän kuin kiinnostuksen kohteiden puolesta. Yli 65-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään ja tapahtuma-alueen "Mummolassa" paistetaan lettuja. Viime vuonna Porisperen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa seniori-ikäisille suunnattu Kirvatsin Jytä. Tapahtumat rikkoivat yhdessä 20 000 kävijän rajan.

Kuudetta kertaa järjestettävä Porispere tarjoaa tänä kesänä historiansa kovimman artistikattauksen. Tapahtuma on vakaasti kasvanut porilaisten ja suomalaisten tapahtumien ykkössarjaan.

– Alusta alkaen halusimme tehdä jotain jatkuvaa ja olemme kehittäneet tapahtumaa pitkäjänteisesti. Viime vuonna otimme tietoisen riskin isompien esiintyjänimien, kuten Bad Religionin ja Danko Jonesin suhteen ja se kannatti. Tuntui mahtavalta julkaista tämän vuoden kovat esiintyjät. Erityisen tyytyväinen olen Twisted Sisterin saapumisesta festareille, ohjelmasta vastaava Vilkuna iloitsee.

Porispere järjestetään Porin Kirjurinluodossa 5.-7.8.2016. Katso koko artistikattaus ja liput Porisperen verkkosivuilta.

kuva Kuva: Kalle AaltonenHakusana