Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Satakirjastot Satakunnan Paras 2016

Satakirjastot Satakunnan Paras 2016

(11.07.2016 14:57 Salla Rajala / päivitetty 11.07.2016 14:58)

Satakirjastot on Satakunnan Paras 2016. Valinta tehtiin yleisön tekemien ehdotusten perusteella ja Satakirjastot nousi ehdotuksissa selkeästi yli muiden. Satakirjastojen puolesta tunnustuksen vastaanottivat 11. heinäkuuta Porin kaupunginkirjastosta - Satakunnan maakuntakirjastosta kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti ja kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila.

Perusteluissa Satakirjastoa kuvataan Suomen parhaiten toimivaksi, aidosti maakunnallidseksi kirjastokimpaksi, joka tekee työtään asiakkaiden parhaaksi asiantuntemuksella ja lämmöllä.

- Satakirjastot on aidosti ja oikeasti satakuntalaista yhteistyötä, joka hyödyttää kaikkia. Kirjasto on mukana osana satakuntalaisten arkea ja juhlaa, vauvoista vaareihin. Satakirjastot tarjoaa monipuolisia ja ajan hengessä kehittyviä palveluita sekä tapahtumia koko Satakunnan väelle. Satakirjastot on tuonut kaikille satakuntalaisille saman tasoiset palvelut riippumatta siitä, missä kunnassa henkilö asuu, ja asiakastyytyväisyys on huippua.

Satakirjastot on vuonna 2009 perustettu yleisten kirjastojen yhteisjärjestelmä, johon kuuluvat kaikki Satakunnan 18 kuntaa. Perustamisajankohtanaan Satakirjastot oli ensimmäinen kirjastojen yhteisjärjestelmä, jossa oli mukana kaikki maakunnan kirjastot, ja se edustaa kuntarajat ylittävää verkostomaista kirjastoyhteistyötä. Satakunnassa on kuntarajaton kirjasto, jossa satakuntalaiset yleiset kirjastot näkyvät asiakkaalle toiminnallisesti yhtenä kirjastona. Aineisto kuljetetaan kirjastosta toiseen asiakkaiden käyttöön ja lainat voi myös palauttaa mihin tahansa Satakirjastoon. Satakirjastoilla on yhteinen kirjastokortti ja verkkokirjasto. Tarjolla on yli 1 700 000 kirjaa, 80 000 musiikkiäänitettä, 50 000 DVD:tä ja 38 000 nuottia.

Satakunnan Paras -kilpailu järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Tunnustus on myönnetty aiemmin Porisperelle, Porin Ässille, Rauman poikasoittokunnalle ja Pori Jazzille. Kaikki voittajat ovat ansioituneet Satakunnan yhteisöllisyyden ja positiivisen imagon rakentajina.

Tunnustus jaettiin Satakunta-päivässä, jota vietettiin Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella Porissa 11. heinäkuuta.


Hakusana