Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > SuomiAreena-viikko pitää median hereillä

SuomiAreena-viikko pitää median hereillä

(01.07.2016 14:04 Saija Laaksovirta / päivitetty 01.07.2016 14:04)

Porin alueen mediat ovat aktiivisesti liikkeellä koko SuomiAreena-viikon ajan.

Kesän suurin keskustelutapahtuma muuttaa perinteisiä työrutiineja ja näyttäytyy toimittajillekin ainutlaatuisena juhlaviikkona.

kuva Kuva: Antti Partanen/SuomiAreena Photodeck
Yle Pori rantautuu maanantaista keskiviikkoon SuomiAreenan Kansalaistorille. Suora radiolähetys siirretään heti tiistaista eteenpäin viikoksi kävelykadun tohinan keskelle yleisön silmien eteen. Paikan päällä pääseekin tutustumaan radiolähetyskalustoon sekä tapaamaan tuttuja radioääniä kasvotusten.

– Kansalaistorilla haluamme tavata yleisöä kasvokkain, luoda suoraa kontaktia ja kuulla palautetta sekä toiveita kuulijoilta, kertoo Yle Porin vastaava tuottaja Mika Viljanen.

Yle Pori on jalkautunut SuomiAreenan kansalaistorille jo useana vuonna peräkkäin. SuomiAreena-viikko on toimitukselle poikkeuksellinen juhlaviikko ja normaalit rutiinit kääntyvät ylösalaisin. Myös Ylen valtakunnallisia toimittajia saapuu Poriin tapahtumaviikolla. Työjärjestystä suunnitellaan tarkasti ennakkoon ja viikon ajan keskitytään erityisesti SuomiAreenaan ja Pori Jazz -festivaaliin. Maakuntaa ei lähdetä kiertämään, ellei jotakin mullistavaa nouse esiin.

– SuomiAreena-viikolla on kaikki toisin ja kaikki odottavat tapahtumaviikkoa riemuissaan. Ilo ja riemu välittyvät myös lähetyksissämme.

Toimittajat täynnä tarmoa ja tehokkuutta

Satakunnan Kansan toimituksessa kesän merkittävin keskustelutapahtuma näyttäytyy myös hektisenä ja innostavana työviikkona, sillä tilanteet elävät koko ajan. Viikon aikana seurataan esimerkiksi keskusteluista nousevia satunnaisia skuuppeja. Viikon kulkua suunnitellaan tarkasti ennakkoon ja etukäteen mietitään, mihin tilaisuuksiin toimitusväki lähtee paikan päälle. Tilaisuuksista voidaan tehdä myös ennakkojuttuja tietyllä uutiskärjellä.

– Kyselemme toimittajien mielipiteitä ja huomioimme heitä kiinnostavat tilaisuudet. Nostamme kuitenkin tasapuolisesti esiin eri teemoja esimerkiksi talouden ja kulttuurinkin näkökulmasta. Viikko on täynnä tekemisen meininkiä, kertoo Satakunnan Kansan uutispäällikkö Anne Mäkelä.

Satakunnan Kansan toimitus pyörii viikon ajan suuremmalla miehityksellä, sillä Pori Jazz on myös vahvasti esillä medioissa SuomiAreena-viikon ohella.

Toimittajia on liikenteessä tavallisempaa enemmän ja myös Satakunnan viikon toimituksessa SuomiAreena koetaan mukavana ja kaupungille uutta hektisyyttä tuovana voimavarana. Satakunnan viikko ilmestyy kerran viikossa, joten tapahtumasta pyritäänkin nostamaan lehteen erityisesti mielenkiintoisia ihmisiä ja tapahtumia, joista voidaan tarvittaessa uutisoida myös hieman jälkikäteen. Ajankohtaisuus ja paikallinen uutisarvo ovat tärkeitä kriteerejä.

Satakunnan viikon toimitusjohtaja, päätoimittaja Kim Huovinlahti pitää SuomiAreenaa Porille ja Satakunnalle lottovoittona. Satakunnan viikon SuomiAreena-liitelehti ilmestyy jo ensi viikolla.

– Keskustelujen osalta liitteeseen on haastateltu mielenkiintoisia henkilöitä ennakkoon ja tuotu esiin viikon kiinnostavimpia tapahtumia, vinkkaa Huovinlahti.

Radio Porin studion ovet viuhuvat tiuhaan tahtiin, kun SuomiAreena-viikolla kiinnostavia ihmisiä piipahtaa lähetyksissä vierailulla. Radio Pori lähettää koko viikon ajan maanantaista perjantaihin tunnin mittaisia suoria lähetyksiä Fazer Cafésta torin laidalta kello 14–15. Haastateltaviksi saapuvat ainakin televisiostakin tuttu Aninkainen Kiinteistövälitys Oy:n toimitusjohtaja Jethro Rostedt, laulaja-lauluntekijä Mikko Kuustonen sekä kansanedustaja Kai Mykkänen. Vierailijoita onkin tulossa ministereistä viihdepersooniin, niin SuomiAreenan kuin Pori Jazzin osalta. Viikon aikana tehdään paljon haastatteluja.

Radio Porin väki ei koskaan lomaile SuomiAreenan aikaan ja apukäsinä on muutama kesätyöntekijäkin. Vaikka studiossa vierailee paljon ihmisiä, jalkautuvat toimittajat myös itse seuraamaan keskusteluja.

– SuomiAreena-viikko on varmasti joka toimituksessa hienoa, mutta toki kiireistä aikaa. Kaupunki on täynnä kiinnostavia henkilöitä, toteaa Radio Porin ohjelmapäällikkö Taru Saine.

– Kunpa vain ehtisi kaikkia haastattelemaan!


Hakusana