Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > SuomiAreenan päätöspäivänä puhuttavat palvelut

SuomiAreenan päätöspäivänä puhuttavat palvelut

(15.07.2016 07:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.07.2016 07:30)

SuomiAreenassa keskustellaan kaupungin omista palveluista tänä kesänä ensimmäistä kertaa Pori-pihassa, joka avataan perjantaina kello 9.30 ympäristöviraston sisäpihalla osoitteessa Valtakatu 11.

Pori-pihassa on keskustelujen ja näytelmän lisäksi muutakin hauskaa toimintaa ja vinkkejä kaupunkilaisten arkeen kello 17 asti.

Pihaan pystytetty Porin perusturvakeskuksen, Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Winnovan teltta kantaa nimeä Puhtaasti terveyttä. Teltassa voi testauttaa hyvinvointiaan, tentata Porin terveyspalvelujen henkilöstöä, käydä keskustelua sotesta ja vaikka kätellä Zora-hyvinvointirobottia.

Pihamakasiiniin kootussa Palvelut likel -kokonaisuudessa on koko päivän paikalla asiantuntijoita muun muassa kaupunkisuunnittelusta, katujen kunnossapidosta, puistojen hoidosta, rakennusvalvonnasta ja jäteneuvonnasta.

Pihan keskusteluissa nousevat esiin myös puhtaus- ja siivouspalvelut, uuden teknologian tuomat mahdollisuudet opetuksessa ja tietokonepelien sovellukset työelämässä.

SuomiAreenan perinteisellä Purje-lavalla Raatihuoneenpuistossa perjantain keskustelut koskevat liikenteen vallankumousta ja kirjeenvaihtajien muuttuvaa työsarkaa maailmalla. Lavalla pidettävään kolmanteen työn tulevaisuutta pohtivaan suureen keskusteluun osallistuu myös presidentti Tarja Halonen.

Antinkatu 5:ssä nostetaan esille suomalais-venäläisten suhteiden näkymät, suuret urheilutapahtumat ja ensi vuonna edessä olevat Suomen 100-vuotisjuhlat. Eetunaukion lavalla kysytään, onko uusi rahapelijätti kansalaistoiminnan turma vai turva, valitseeko suomalainen Markku työn vai elämän ja mietitään myös, pitääkö kaikesta voida valittaa.

Bepop-lavalla päivään kuuluvat keskustelut naisten työurasta ja tasa-arvosta. Kaupungintalon pihassa väitellään peliriippuvuudesta ja asuntopolitiikasta sekä köyhyydestä. Puuvillan kauppakeskuksessa kysytään onko kaikilla suomalaisilla yhdenvertaiset vaikutusmahdollisuudet.

SuomiAreenan päättäjäisissä kauppatorin lavalla esiintyy muun muassa Mikael Konttinen kello 15.00 alkaen.

Katso koko Suomiareena-ohjelma ja viimeisimmät aikataulumuutokset: suomiareena.fi

kuva Kuva: Heli Koskela/Porin kaupunkiHakusana