Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > SuomiAreenan torstai on touhua täynnä

SuomiAreenan torstai on touhua täynnä

(14.07.2016 07:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.07.2016 07:30)

Liikuntaa, raveja ja robosteamia luvassa torstaina SuomiAreenan ohjelmassa.

Kiinnostaako robotiikka? Tiedätkö missä robotisaatiossa mennään tällä hetkellä? Laiv@lavalla järjestetään RoboSteam torstaina 14.7. kello 10–17. RoboSteam esittelee modernia robotiikkaa ja sen mahdollisuuksia laajalla skaalalla. Esillä on sekä maailmaa mullistavia fyysisiä robotteja että digitaalista vallankumousta tekeviä virtuaalisia robotteja.

RoboSteam -lavan ohjelma koostuu viidestä showtimesta. Jokainen show alkaa robottikitara-soololla jatkuen Zora-robotin vetämällä jumpalla, johon yleisö on tervetullut osallistumaan. Puhumassa päivän aikana ovat muun muassa kitaristi Tomi Andersson, toiminnanjohtaja, Airo Island ry, Nicholas Andersson, tuotepäällikkö, Veho Oy, Pauli Eskelinen, start-up valmentaja, Netprofile Oy, Christina Forsgård sekä innovaatiojohtaja, OpusCapita Oy, Petri Karjalainen.

Mu Pori o kaunis -avoimet ovet sarja jatkuu torstaina Porin lentoasemalla kello 10–15. Lentoasemalla voi tutustua avointen ovien aikana maanäyttelyssä lentokoneisiin ja lentoaseman kunnossapitokalustoon, istua pienkoneessa ja käydä vierailulla lennonjohdossa. Kilpailuissa on mahdollisuus voittaa lentosimulaattorikokeilu.

Tapahtumassa käydään kello 14 keskustelu "Pelastaako matkailu Suomen työpaikat?". Puhumassa ovat projektijohtaja, Suomen kasvukäytävä -verkosto, Anna-Mari Ahonen, kansanedustaja, liikennevaliokunnan puheenjohtaja, Perussuomalaiset Ari Jalonen, toimitusjohtaja, Finavia Kari Savolainen, pääekonomisti, STTK Ralf Sund sekä matkailujohtaja, Visit Finland Paavo Virkkunen.

Tilaisuuteen on ilmainen bussikuljetus Kauppatorilta laiturilta 8. Lähtö Kauppatorilta tapahtuu kello 13:10 ja 13:40. Paluu lentoasemalta on kello 15:15 ja 16:00.

Touhu ja toiminta eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä Porin stadionin täyttää koko perheen liikuntatapahtuma Liikkuva torstai kello 10. Tapahtumassa on lähes 20 liikunnallista pistettä mm. palloilua, yleisurheilua, sokkofutista ja Kasva urheilijaksi -rata. Viidellesadalle ensimmäiselle osallistujalle on luvassa myös pieni palkinto. Kello 11–12 haastattelussa ovat aitajuoksija Nooralotta Neziri ja pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti. Urheilijoiden kanssa on mahdollisuus ottaa yhteiskuvia.

Iltasella kello 17.30 starttaavat SuomiAreena-ravit Porin raviradalla. Ennätyksiä, huippuohjaajia sekä ohjastajakilpailua! Raveihin on vapaa pääsy.

Katso koko SuomiAreena-ohjelma ja viimeisimmät aikataulumuutokset täältä: suomiareena.fi

kuva Kuva: Antti Partanen/SuomiAreena Photodeck


Hakusana