Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Uusi kampus saa ainutlaatuisen monitoimitilan

Uusi kampus saa ainutlaatuisen monitoimitilan

(13.07.2016 11:33 Saija Laaksovirta / päivitetty 13.07.2016 11:40)

Satakunnan ammattikorkeakoulun uudelle Porin kampukselle rakentuu monitoimitila, joka mahdollistaa tapahtumien järjestämisen noin 1300 henkilölle yhtä aikaa.

Tulevaisuuden tarpeisiin suunniteltu kampus edistyy aikataulussa ja vuoden 2017 toukokuussa on vuorossa tilojen käyttöönluovutus.

Opetus alkaa uusissa tiloissa elokuussa 2017. Ensi vuoden kevät meneekin muuttotouhuissa ja laitteiden asentamisessa. Uudet tilat vastaavat tulevaisuuden tarpeita ja kampuksella onkin paljon yksityisiä tiloja sekä ryhmätyötiloja. Opetustilat ovat moderneja. SAMKin nykyisellä Tiedepuiston kampuksella on nähtävissä mallitila, jonka tyyliä mukailevat pitkälti kaikki tulevan kampuksen uudet opetustilat.

Oppimisympäristöllä on merkittävä vaikutus kokonaisuuteen. Laboratoriotilat ovat kampuksella uudet ja niiden avulla käytännön harjoittelu onnistuu entistä paremmin.

Monitoimitila avaa uusia ovia

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen kampukselle rakentuu maakunnan suurin monitoimitila, joka mahdollistaa erilaisten konferenssien, konserttien ja messujen järjestämisen. Tilaa tullaan vuokraamaan myös ulkopuolisille tahoille, kuten yrityksille ja järjestöille.

Opiskelijat tulevat näkymään enemmän kaupungin keskustassa ja tapahtumien järjestäminen helpottuu suuren monitoimitilan ansiosta. Kampus on sekä logistisesti että kaupunkikuvan kannalta oiva ratkaisu kehityksen suuntaan. Kampuksella on onnistuttu myös arkkitehtuurisesti yhdistämään uutta ja vanhaa.

– On hyvä, että kaikki opiskelijat saavat jatkossa olla saman katon alla. Hakijamäärät tulevat nousemaan ja uusi kampus vetää varmasti puoleensa, kertoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Uuden kampuksen rakentaminen aiheuttaa tilojen rotaation, eli esimerkiksi Winnova siirtyy Vähäraumalle. Vaikutukset tulevaisuuteen ovat kauaskantoiset. Kehittämistyötä tehdään aseman seudulla ja kampuksen sekä matkakeskuksen toiminnan myötä vaikutukset ovat merkittäviä.

Uudelleensuunnittelulla haluttuihin tavoitteisiin

Tiivistä tulee olemaan, sillä opiskelijoita on paljon saman katon alla. Alku vaatii opettelua, mutta tilat ovat riittävät ja tarkkaan suunnitellut sekä mitoitetut.

– Uutta kampusta on suunniteltu jo pitkään. Visiona on ollut toteuttaa yksi suuri kampus, sillä se on kustannustehokkain ratkaisu ja uudelleensuunnittelulla päästään haluttuihin tavoitteisiin, kertoo Satakunnan ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri.

Kampus rakentuu keskustan välittömään läheisyyteen asema-aukiolle. Paikka on loistava, sillä matkakeskuksen myötä alueella tulee liikkumaan paljon ihmisiä. Kampuksella on valtava merkitys ja se osaltaan kehittää sitä puolta kaupungista, joka on jäänyt hieman alikehittyneeksi.

– Yrityskokonaisuus virkistyy kampuksen ympärillä ja paikkana asema-aukio on hyvä, sillä alueella on vapaita tontteja ja alueen ilme kehittyy vetovoimaisemmaksi. Kampus on suuri askel positiivisen kehittymisen ketjulle, jatkaa Kämäri.

Kuvia uudesta kampuksesta voi katsoa täältä.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Hakusana