Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Uusin Muutoksen suunnat -toimintaympäristökatsaus julki

Uusin Muutoksen suunnat -toimintaympäristökatsaus julki

(20.07.2016 15:31 Saija Laaksovirta / päivitetty 20.07.2016 15:31)

Porin työllisyys- ja väestökehitystä sekä muuta yleistä kehitystä kuvataan Muutoksen suunnat -toimintaympäristökatsauksessa kolme kertaa vuodessa. Vuoden 2016 ensimmäisen kolmanneksen katsaus on nyt luettavissa.

Edellä mainittujen aihepiirien tavoitteita ja kehitystä seurataan toistuvasti verraten niitä suhteessa edelliseen vuoteen sekä muiden kaupunkien kehitykseen. Tarkasteltavia kohteita Porin osalta katsauksessa ovat työllisyyskehitys, väestökehitys sekä muu Porin ja Porin seudun yleinen kehitys.

– Positiivisia näkökohtia tuoreimmassa katsauksessa ovat erityisesti työllisyyden heikentymisen pysähtyminen ja pitkäaikaistyöttömien määrän vähentyminen, kertoo kehittämispäällikkö Timo Aro.

Työllisyyden kehitys on vähentänyt myös samalla kaupungin niin sanottujen sakkomaksujen määrää ja aktivointiaste on keskimääräistä parempi verrokkikaupunkeihin verrattuna.

Asukasluku laskenut, yritysperustanta positiivista

Porin asukasluvun kasvu on ollut negatiivinen alkuvuonna 2016. Porissa oli 85 280 asukasta toukokuun lopussa 2016. Asukasluku on vähentynyt 166 henkilöllä tammi-toukokuun aikana 2016. Asukasluvun väheneminen perustuu negatiiviseen luonnolliseen väestönlisäykseen eli kuolleisuus ylittää merkittävästi syntyvyyden. Pori saa samanaikaisesti kuitenkin muuttovoittoa maan sisältä ja ulkomailta, joka tasapainottaa tilannetta. Aron mukaan tarkasteltava aikaväli on lyhyt, eikä luvuista kannata vielä vetää suurempia johtopäätöksiä.

Yrityksiä perustetaan hyvään tahtiin taantumasta huolimatta. Porissa aloitti 333 ja lopetti 377 yritystä vuonna 2014. Joulukuun loppuun mennessä 2015 oli aloittanut yhteensä 365 yritystä.

Toimintaympäristökatsauksessa jokin aihepiiri saa toisinaan enemmän painotusta ajankohtaisuudesta riippuen, kuten esimerkiksi sote-asiat. Työllisyyskehityksen ja muun yleisen kehityksen yhteydessä on arvioitu erikseen Porin kaupunginvaltuuston hyväksymien työllisyys- ja elinvoimaohjelmien tavoitteiden toteutumista määrällisesti ja laadullisesti.

Tutustu Muutoksen suunnat -toimintaympäristökatsaukseen täällä.


Hakusana