Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Uusi toimija mukaan Porin ilmastotyöhön

Uusi toimija mukaan Porin ilmastotyöhön

(12.07.2016 09:44 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.07.2016 09:52)

Porin kaupungin ilmastokumppaniksi liittyy Suomen Joulukuusitukku Oy. Ilmastositoumus allekirjoitetaan perjantaina 15.7. SuomiAreenan Pori-piha, #poriuudistuu -tapahtumassa.

Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hankkeessa jatketaan Satakunnan yritysten ja muiden toimijoiden haastamista kunnan ilmastokumppaniksi. Ilmastokumppanuudessa yritykset ja muut toimijat vähentävät yhdessä sijaintikuntansa kanssa kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitsevät ilmastonmuutosta.

Suomen Joulukuusitukku Oy:n toimitusjohtaja Petri Nummijärvi ja Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus allekirjoittavat ilmastositoumuksen perjantaina 15. heinäkuuta SuomiAreenan Pori-piha, #poriuudistuu -tapahtumassa heti kello 9.30 lausuttavien avajaissanojen jälkeen ympäristöviraston sisäpihan Makasiini-rakennuksessa (Valtakatu 11).

Suomen Joulukuusitukku Oy huomioi ilmastoasiat ja vähentää hiilidioksidipäästöjä muun muassa:

• Kasvattamalla joulukuuset mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja tarjoamalla myyntiin myös luomusertifioituja joulukuusia
• Vähentämällä kuusten jakelusta aiheutuvia liikennepäästöjä
• Lisäämällä tietoisuutta joulukuusten kasvattamisen ympäristövaikutuksista
• Lisäämällä yhteistyötä joulupuiden kasvattajien kesken ympäristövastuullisuuteen liittyen

Porin kaupungin ilmastokumppaniksi ovat aiemmin liittyneet Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy, Tactic Games Oy ja Brand ID Oy sekä Porin evankelisluterilainen seurakuntayhtymä.

Porin ja Ulvilan kaupungit sekä Nakkilan kunta ovat osaltaan sitoutuneet noudattamaan omia ilmasto-ohjelmiaan ja Rauman sekä Porin kaupunki HINKU-kriteereitä.

Lisätietoa aiheesta: www.pori.fi/ilmastokumppanuus

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Hakusana