Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Keskustan liikenteeseen väliaikaisia muutoksia

Keskustan liikenteeseen väliaikaisia muutoksia

(06.07.2016 09:34 Timo Rantanen / päivitetty 06.07.2016 13:10)

SuomiAreena ja Pori Jazz ajoittuvat tänä vuonna samalle viikolle. Tapahtumat luovat Porin keskustan liikenteeseen muutoksia, joihin pyytäisimme autoilijoiden kiinnittävän erityistä huomiota.

Gallen-Kallelankatu:
Laiv@lavaksi nimetty lava koostuu palkitun kuvataiteilija Jaakko Niemisen tilataideteoksesta ja lavasta, jonka päällä SuomiAreenan esiintyjät tulevat puhumaan ja viihdyttämään yleisöä. Kokonaisuus on pituudeltaan noin 80 metriä ja leveydeltään 6 metriä. Se tuodaan useassa osassa rekkojen kyydeissä Gallen-Kallelankadulle keskiviikkona 6.7., jonka yhteydessä tie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä lähes kokonaan kauppatorin läheisyydestä.

Tilataideteos jatkuu Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun risteyksestä lähes Pohjoispuiston risteykseen asti. Kuitenkin kulkuyhteys Satatornin viereiselle parkkipaikalle säilyy koko ajalle. Ajoneuvolla Gallen-Kallelankadun voi ylittää jälleen täysin maanantaina 18.7.

Eteläkauppatori:
Kauppatorin etelänpuoleinen tie suljetaan sunnuntaina 10.7. Tien varrella oleviin parkkiruutuihin ei ajoneuvon parkkeeraaminen täten onnistu. Tie avataan sunnuntaihin 17.7. mennessä.

Eteläranta:
Eteläranta suljettiin perjantaina 1.7. Katu avataan osittain ajoneuvoilla kuljettavaksi 18.7. ja lopullisesti se avataan 20.7. mennessä.

Valtakatu:
Valtakatua ei suljeta ollenkaan kylteillä, mutta kadulle tulee liikenteenohjausta raatihuoneenpuistossa sijaitsevan Purje-lavan lähettyville SuomiAreenan esitysten johdosta. Yleisöä odotetaan ajoittain paikalle niin paljon, että raatihuoneenpuiston läheisyydessä oleva Valtakatu saattaa täyttyä ihmisistä.

Maanantaina 11.7. kello 17.00–19.00 välisenä aikana lavalla esiintyy muun muassa Maija Vilkkumaa. Tiistaina 12.7. kello 17.00–18.15 lavalla musisoi Lenni-Kalle Taipale ja Olli Lindholm. Keskiviikkona 13.7. kello 18.00–19.00 lavan musiikista vastaavat artistit Anssi Kela, Suvi Teräsniska ja Erin. Kyseisinä ajankohtina pyydämme kaikkia raatihuoneenpuiston lähellä ajoneuvoilla liikkuvia kiinnittämään erityistä huomiota jalankulkijoihin.

Liisantorille tulee parkkipaikka:
Porin Ässien B-akatemia pitää aivan keskustan tuntumassa Liisantorilla 11.–17.7. maksullista parkkipaikkaa. Parkkipaikka on 24 tuntia päivästä valvottuna ja se maksaa yhdeltä päivältä 10 euroa. Kaikki tuotot menevät Porin Ässien B-akatemian nuorten jääkiekkoilijoiden toiminnan tueksi.


Hakusana