Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Vapaaehtoinen sote-valmistelu jatkuu Satakunnassa

Vapaaehtoinen sote-valmistelu jatkuu Satakunnassa

(05.07.2016 12:37 Salla Rajala / päivitetty 05.07.2016 12:38)

Satakunnan vapaaehtoinen sote-valmistelu siirtyy selvitysvaiheesta täytäntöönpanoon. Valmistelun päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen.

Satakunnan kuntien kunnallisvaltuustot, Satakuntaliiton valtuusto, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto ja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän yhtymävaltuusto ovat kaikki hyväksyneet Satasoten projektisuunnitelman määräaikaan eli 30. kesäkuuta mennessä.

Johtoryhmän puheenjohtaja Juha Vasama kertoo, että joissakin päätöksissä on tehty erillisiä huomioita.

– Kannanotot ovat koskeneet muun muassa taloudellisia tavoitteita, valmistelun integrointia itsehallintoalueen valmisteluun, asiakkaiden palvelujen saamista läheltä asuinpaikkaansa sekä terveyskeskusten jatkumista, ja ovat täysin ymmärrettäviä.

Satasoten palvelurakennetyöryhmän alaiset valmisteluryhmät aloittivat työskentelynsä kesäkuussa. Niiden kesä ei tule olemaan lomailua, sillä tulevina viikkoina haussa olevat Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeet pitävät erityisesti ne työryhmät kiireisinä, joiden teemoihin Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnonalan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) lähiviikkojen ja -kuukausien hankehaut kohdistuvat.

Syksyllä ovat luvassa myös Satasoten ensimmäiset rekrytoinnit.

– Elokuussa käynnistyy kärkihankkeiden muutosagenttien haku ja myös muutosjohtajaa tullaan hakemaa syksyn aikana, palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordman kertoo.

STM:n sote-muutosjohtajan Sinikka Salon maakuntakiertue pysähtyy Porissa 23. elokuuta.

– Silloin on tarkoitus keskustella sote-uudistuksen toteuttamisesta ja muutostuen tarpeista Satakunnan näkökulmasta, ohjausryhmän puheenjohtaja Rainer Lehti sanoo.


Hakusana