Etusivu > Uutiset > 2016 > 07 > Venäläisten näkövammaisten Sails of the Spirit -purjehdusprojektin matkasuunnitelmat muuttuneet

Venäläisten näkövammaisten Sails of the Spirit -purjehdusprojektin matkasuunnitelmat muuttuneet

(08.07.2016 14:10 Saija Laaksovirta / päivitetty 10.07.2016 18:35)

Sails of the Spirit -purjehdus ei saavukaan Poriin matkasuunnitelmien muutosten vuoksi.

Purjehdusseurueen piti saapua Poriin 10. heinäkuuta noin kello 21. Seurueessa on mukana yhteensä yhdeksän henkilöä Latviasta ja Venäjältä. Purjehdusprojekti jatkaa matkaansa Porista Ouluun.

Purjehduskonsepti on venäläisten näkövammaisten perustama. Tarkoituksena on kehittää kansainvälistä yhteistyötä ja antaa kiinnostuneille mahdollisuus osallistua purjehdustoimintaan.

Kaksirunkoalus Lover lähti purjehdusretkelle Pietarista ja saapuu Ranskan Honfleuriin elokuun lopussa. Reitin pituus on 3 000 merimailia ja se kulkee yhdeksän valtion kautta. Purjehdukselle osallistuu sekä vammaisia että ei-vammaisia ihmisiä Venäjältä ja muista maista.

Sails of the Spirit –projektin 13. purjehdus vierailee Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa, Belgiassa ja Ranskassa 1.7.-23.8.2016 välisenä aikana.

Projektin perustaja on Oleg Kolpashchikov. Ryhmän toimintaa johtaa Riian Auda-purjehdusseuran purjehtija Uldis Mezulis, joka on kansainvälisten kilpailujen monikertainen mestari.

Purjehdukseen osallistujat tuovat projektin aikana esiin Vammaisten ensimmäistä maailmankongressia, joka järjestetään Jekaterinburgissa vuonna 2017.

kuva Kuva: Jan VirtanenHakusana