Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Hävikkiviikko tuo Poriin Hävikistä herkuksi -ruokakurssin

Hävikkiviikko tuo Poriin Hävikistä herkuksi -ruokakurssin

(19.08.2016 12:19 Saija Laaksovirta / päivitetty 19.08.2016 13:16)

Porissa järjestetään Hävikkiviikon kunniaksi Hävikistä herkuksi -ruokakurssi tiistaina 30. elokuuta. Kuluttajaliiton järjestämää valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 29.8.–4.9.2016.

kuva Kuva: Hävikkiviikko

Hävikkiviikon tavoitteena on kannustaa ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen. Hävikistä herkuksi -kurssilla jaetaan vinkkejä ruokahävikin hallintaan, suunnitellaan ja toteutetaan tähdereseptejä sekä maistellaan tuotoksia. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Ruokakurssille osallistuminen on maksutonta.

– Olemme järjestäneet hankkeen tiimoilta aiemminkin ekokokki-kutsuja, ja aihe on koettu tärkeäksi sekä toteutustapa hyväksi. Ekokokki-kutsut pidetään asiakkaan kotona. Hävikkiviikolla ruokakurssi järjestetään arki-iltana Marttojen tiloissa, kertoo projektipäällikkö Tiina Toivonen.

Hävikkiviikon ruokakurssin järjestävät Porin kaupungin ja Ympäristöministeriön yhteisesti rahoittama ympäristöviraston hallinnoima Ravinnepankki – ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke ja Lounais-Suomen Martat.

Hävikistä herkuksi -kurssille tulee ilmoittautua torstaihin 25.8. mennessä p. 044 701 0214 tai ravinnepankki(at)pori.fi.

Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on todennut, että maailmanlaajuisesti ruokaa menee tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukkaan vuosittain yhteensä 1300 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 25-30 prosenttia kaikesta maapallolla tuotetusta ruoasta. On laskettu, että tällä määrällä voitaisiin ruokkia 2 miljardia ihmistä.

Tutustu Hävikkiviikkoon tarkemmin täältä!


Hakusana