Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Kansalaisraatiin kutsutaan tällä kertaa kotihoidon asiakkaita

Kansalaisraatiin kutsutaan tällä kertaa kotihoidon asiakkaita

(30.08.2016 11:04 Salla Rajala / päivitetty 30.08.2016 11:04)

Kansalaisraati tuo kotihoidon asiakkaat osaksi päätöksentekoa Porin perusturvakeskuksen yhteistoiminta-alueella. Porin perusturvakeskuksen, Satakunnan ammattikorkeakoulun, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksen, Porin vanhusneuvoston ja Satakunnan vanhustuki ry:n yhdessä järjestämään asiakasraatiin, haetaan nyt 20:ta yli 75-vuotiasta jäsentä Porista, Ulvilasta ja Merikarvialta.

Raatilaiset pääsevät pohtimaan käyttämiensä palvelujen laatua ja kehittämistarpeita. Keskustelujen pohjalta he laativat julkilausuman, jossa päättäjille esitetään konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.

Kansalaisraati pidetään kolmepäiväisenä. Ensimmäisen päivänä eli 7. lokakuuta käydään keskustelua kotihoidosta ja itsemääräämisoikeudesta, muun muassa laatukriteereistä, odotuksista ja peloista. 10. lokakuuta teemat liittyvät omavalvontasuunnitelmaan ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmisteluun Satakunnassa. Lisäksi käydään lävitse kotihoidon asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia. Julkilausuman esittely on 12. lokakuuta.

Kansalaisraati on kuntalaisten osallisuutta ja päätöksentekoa vahvistava toimintamuoto. Tavanomaisista kuntalaisten osallistumistavoista se eroaa merkittävästi siinä, että niissä usein kuullaan yksipuolisesti yhden tai muutaman ihmisen mielipiteitä. Kansalaisraadissa kaikkien osallistujien mielipiteet ovat yhtä tärkeitä.

Kansalaisraadin julkilausuma esitetään päätöksentekijöille ja sen esitystä toteutetaan, seurataan ja arvioidaan.

Mukaan raatiin voi ilmoittautua 28. syyskuuta mennessä puhelimitse 044 026 3546/Irma Roininen tai sähköpostilla sp.irmaroininen@gmail.com.


Hakusana