Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Kaupunkiopastukset jatkuvat historiateemalla

Kaupunkiopastukset jatkuvat historiateemalla

(03.08.2016 09:20 Saija Laaksovirta / päivitetty 03.08.2016 09:21)

Keskiviikkona 3.8. tutustutaan kirkkopuistoon, sankarihautoihin ja Juhannuslehtoon.

Vuosi 2016 on valtakunnallinen vihervuosi, jonka johdosta Satakunnan Museo on suunnittelut yhteistyössä Porin kaupungin puistotoimen ja kaupunkisuunnittelun kanssa uudenlaisia kaupunkiopastuksia, joilla tutustutaan myös kaupungin puistoihin, puutarhoihin, pihoihin ja luontoon. Opastuksista löytyvät kuitenkin myös perinteiset ja suositut Junneliuksen palatsin, Porin päivän ja vanhan hautausmaan kierrokset.

Kaupunkiopastukset ovat maksullisia 8 € / henkilö.

Kaikille kaupunkiopastuksille on rajoitettu osallistujamäärä ja lippu pitää ostaa etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11). Lippu pitää esittää oppaalle ennen kierroksen alkua lähtöpaikalla.

Koko kaupunkiopastusten sarja löytyy museon nettisivuilta.

Kirkkopuisto, sankarihaudat ja Juhannuslehto
Keskiviikko 3.8. klo 17-19
Tapaaminen Keski-Porin kirkon pääovella.

Puistokierroksella tutustutaan kirkon ympäristön historiaan sekä muistomerkkeihin ja kasvilajistoon. Kirkon lähellä sijaitseva Juhannuslehto eli "Luntin" puisto on ollut yksi Porin vanhimpia puistoja, jossa sijaitsi Porin seurahuone puutarhoineen. Oppaana puistotoimen ympäristöhortonomi Arja Korpela.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä.

Polkupyöräretki Porin metsän luontoon ja historiaan
Keskiviikko 24.8. klo 17-19
Tapaaminen stadionin Keihäänheittäjä-patsaalla (Metsämiehenkatu 19).

Opastuksella tutustaan polkupyörällä ajellen ja kävellen Isomäen ja Porin metsän alueeseen. Retkellä perehdytään alueen eri luontotyyppeihin kuten mäntykankaaseen, kanervanummeen ja korpimetsään. Porin metsässä on myös yhä hyvin nähtävissä olevaa rakennettua kulttuuriperintöä sekä metsään jo piiloutuneita sodan aikaisia lentokoneiden sirpalesuojia. Monipuolisilla hoitotoimenpiteillä pyritään edelleen säilyttämään alueen luonnonarvoja ja rakennettua ympäristöä. Oppaina Porin kansallisen kaupunkipuiston projektipäällikkö Heli Nukki ja Satakunnan Museon museolehtori Carita Tulkki.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Hakusana