Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Kesän viimeinen kompostointineuvonta Kirjurinluodossa

Kesän viimeinen kompostointineuvonta Kirjurinluodossa

(10.08.2016 15:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 10.08.2016 15:02)

Kompostointipuistossa järjestetään torstaina 11. elokuuta kello 12–18 kesäkauden viimeinen kompostointineuvonta teemalla kompostoinnin aloittaminen syksyllä. Kompostointipuisto avattiin toukokuun lopulla ja neuvontapäiviä on järjestetty pitkin kesää.

– Kompostoinnin voi aloittaa vielä tähän aikaan vuodesta hyvillä mielin. Kompostori täyttyy todennäköisesti sopivasti ennen kuin säät kylmenevät. Juuri nyt kompostorin voi myös löytää kaupasta sopuisaan alennushintaan, vinkkaa kompostointineuvoja Josefina Hietanen.

Ensimmäiset 25 kävijää saavat torstaina mukaansa kuivikekauhan (1/talous).

Hietasen mukaan paikalle löytäneet ovat neuvontapäivinä olleet hyvin kiinnostuneita ja keskustelut pitkiä sekä antoisia. Kompostointi tuntuu kiinnostavan, vaikka ruuhkaksi asti ei kompostointipuistossa ole vielä väkeä ollut.

Kompostointipuistoon saa mennä tutustumaan kuka tahansa ja koska tahansa, vaikka kompostointineuvojia ei olisikaan paikalla. Puisto sijaitsee Satakunnan Vihertietokeskuksen läheisyydessä. Puistoalue on rajattu aidalla, mutta takaosan pienemmästä sisäänkäynnistä pääsee aina alueelle.

– Kompostointipuiston perusideana on, että kompostoinnista kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa erilaisiin kompostoreihin omatoimisesti ja vertailla niiden ominaisuuksia paikan päällä. Puiston postilaatikoissa on tarkemmat tiedot jokaisesta kompostorista sekä hintatietoja.

Puistossa on käynnissä mallikäyttöalue. Tällä hetkellä ruokajätekompostori ja puutarhajätekompostori ovat toiminnassa. Hietanen kehottaakin tutustumaan käynnissä oleviin kompostoreihin sekä tutustumaan ympärillä oleviin tyhjiin mallikompostoreihin. Kun kompostori toimii oikein, sen ei pitäisi myöskään haista.

Kompostorin syyshuolto -kurssille voi jo ilmoittautua

Lokakuun 1. päivä järjestetään kompostorin syyshuolto -kurssi kello 10–13 kompostointipuistossa. Kurssilla käydään läpi muun muassa mitä tulee tehdä, jotta kompostointi sujuu myös talvella. Lokakuun kurssille mahtuu 20 henkilöä.

Kurssille tulee ilmoittautua ennakkoon joko sähköpostitse ravinnepankki@pori.fi tai soittamalla p. 044 701 0214.

kuva Kuva: Oili Alm


Hakusana