Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Koululaiset palaavat koulutyön pariin

Koululaiset palaavat koulutyön pariin

(10.08.2016 12:40 Saija Laaksovirta / päivitetty 10.08.2016 12:56)

Porin peruskouluissa lukuvuosi alkaa torstaina 11.8.2016. Koulutaipaleensa aloittaa 735 ekaluokkalaista. Yhteensä peruskoululaisia on Porissa noin 7200.

Alakoululaisia on Porissa yhteensä noin 4480, erityiskoulua käyviä noin 470 ja yläkoululaisia noin 2260.

Kesälomat alkavat olla lopuillaan ja paluu koulun penkille lähestyy. Opettajat aloittavat koulutyönsä jo muutamaa päivää aiemmin kuin oppilaat. Noormarkun yhtenäiskoulun rehtori Janne Hakoniemen mukaan oppilaiden lukujärjestykset on tehty ja koulutyö aloitetaan reippaasti jo ensimmäisellä viikolla.

– Kesään on mahtunut kauniita aurinkoisia päiviä, joten toivon että oppilaat tulevat kouluun virkistyneinä ja reippaalla mielellä ahkeroimaan.

Noormarkun yhtenäiskoulun alaluokille tulee jonkin verran myös uusia opettajia. Oppilasmäärät ovat kasvussa ja ekaluokkalaisia Noormarkussa aloittaa elokuussa 36, eli kaksi luokkaa. Tammikuussa Noormarkussa aloitti valmistavan opetuksen luokka vastaanottokeskuksen lapsille, joka jatkaa toimintaansa.

Oppilaat kulkevat Noormarkun kouluun pitkälti kuljetussopimusten avulla. Lähes 200 oppilasta kulkee kouluun kuljetuksella. Kuljetusten järjestely vaatiikin koulun puolesta huomiota ja tarkkuutta. Ensimmäisenä koulupäivänä kaikki saapuvat Noormarkussa kouluun 8.15 ja pääsevät kotiin 12.15, jotta kuljetusten aikataulut saadaan heti rullaamaan alusta alkaen kaikkien ikäluokkien kohdalla.

Vuoden päästä syksyllä Noormarkun yhtenäiskouluun saapuu Söörmarkun koulusta 5.- ja 6.-luokkalaisia.

– Tämä helpottaa meidän yhdysluokkien purkamista, jolloin jokainen luokka-aste saa toimia omana luokkanaan. Söörmarkussa taas vapautuu lisää tilaa.

Isovanhemmat turvaamassa lasten koulumatkaa

Porin seudun isovanhemmat ry on jo 13 vuoden ajan ollut turvaamassa lasten liikkumista liikenteessä koulujen alkaessa. Tänäkin vuonna Porin kymmenen koulun ympäristössä on torstaiaamuna isovanhempia huomioliivein ja kyltein varustautuneina.

Porin seudun isovanhemmat ry:n puheenjohtaja Veikko Nurmi mainitsee erityisesti Käppärän, Kalaholman ja Uusikoiviston risteysalueet vilkkaiksi ja lasten kannalta erityistä varovaisuutta vaativiksi.

kuva Kuva: Heli Koskela


Hakusana