Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Lumppujen ja muovien keräyspäivät tulevat taas

Lumppujen ja muovien keräyspäivät tulevat taas

(12.08.2016 15:19 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.08.2016 13:46)

Porin kierrätyskeskuksessa järjestetään jälleen perinteinen lumppukeräys 15.–17. elokuuta porilaisille kotitalouksille.

Keräys on maksuton. Lumppujen ja muovien keräyspäivät ovat avoinna seuraavasti Porin kierrätyskeskuksessa osoitteessa Savipajakatu 8:

maanantaina 15.8. kello 9-16
tiistaina 16.8. kello 9-16
keskiviikkona 17.8. kello 9-18

Lumppu ja muovinen energiajäte kerätään erikseen. Jäteneuvoja Anne Silver kehottaakin pakkaamaan jätteet jo kotona lajitteluohjeiden mukaisesti. Jos jätteiden lajitteluun tarvitsee neuvoja, voi soittaa etukäteen jäteneuvojalle tai kysyä kierrätyskeskuksen henkilökunnalta paikan päällä.

Keräykseen voi tuoda myös muita Porin kierrätyskeskuksessa vastaanotettavia jätelajeja kuten maaleja, metallia, rikkinäisiä sähkölaitteita ja renkaita. Kierrätyskeskuksessa otetaan myös sekajätettä vastaan maksullisena 18€/m3.

Lumppulavalle: Loppuun käytettyjä vaatteita, mattoja, peittoja, tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, verhoja ja muita kodin tekstiilejä. Vetoketjuja ja nappeja ei tarvitse poistaa.

Keräykseen ei saa tuoda kumia, kenkiä, keinonahkaa, nahkaa, sadevaatteita, teknisiä asuja (esim. goretex), muovimattoja eikä kerniliinoja.

Muovilavalle: Muovipulloja, -purkkeja, -vateja, -ämpäreitä, -kanistereita, viili- ja jogurttipurkkeja, rasva- ja juustorasioita, muovipusseja, -kasseja ja -kelmuja, styroksia, kevytpeitteitä, muovituoleja, -pöytiä ja muita muoviesineitä, ei kuitenkaan kierrätysmerkillä 3 ja/tai PVC-merkittyjä muoveja. Vaahtomuovipatjat ja puutarhakalusteiden pehmusteet kuuluvat myös muovilavalle.

Viime vuoden lumppukeräyksessä kerättiin kolmen päivän aikana:

• 13 isoa lavallista lumppua
• 18 isoa lavallista muuta energiajätettä (=muoveja ja vaahtomuovia)

Eli yhteensä:

• lumppuja 32,4 tn eli 32 400 kg
• energiajätettä 13, 46 tn eli 13 460 kg


Hakusana