Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Luontotorneista voi ihailla luontoa ja lintuja

Luontotorneista voi ihailla luontoa ja lintuja

(02.08.2016 14:47 Saija Laaksovirta / päivitetty 02.08.2016 14:52)

Meri-Porin alueelta luontoreittien läheisyydestä löytyy monta luontotornia. Torneista pääsee tarkkailemaan lintujen liikkeitä, meren kauneutta ja luonnon monimuotoisuutta uudesta kulmasta.

Sannannokan luontolavalta voi seurata erityisesti arktisten lajien muuttoa keväisin ja syksyisin. Ruokailevia kahlaajia näkyy usein. Merikotka on todennäköistä nähdä alueella ympäri vuoden.

Lietteiden lavalta aukeaa näkymä Yyterin lietteiden yli merelle asti. Lietteille kerääntyy muuttoaikoina suuria kahlaaja- ja vesilintuparvia.

Langouran luontolava on esteetön, josta avautuu kaunis maisema Riitsaranlahdelle. Lahden rannoilla laiduntava karja hoitaa ja elävöittää maisemaa. Riitsaranlahti on merestä vähitellen irtaantuva alavarantainen merenlahti, jonka rannoilla pesii runsaasti lintuja.

Isosannan luontolavalta voi tarkkailla Yyterin lietteiden alavaa rantaa ja sen linnustoa. Jo muutamien senttien vaihtelut merenpinnan korkeudessa paljastavat tai peittävät rannan hiekkasärkkiä.

Suunnittele oma luontotornikierros Yyterin seudulla ja tutustu kaikkiin Meri-Porin luontotorneihin Pori Story -karttapalvelun avulla.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Hakusana