Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Muutosagenttien tehtäviin 42 hakijaa

Muutosagenttien tehtäviin 42 hakijaa

(16.08.2016 08:01 Salla Rajala / päivitetty 16.08.2016 08:01)

Satasoten haastatteluryhmä on karsinut 42 hakijasta 13, jotka haastatellaan keskiviikkona 17. elokuuta muutosagenttien tehtäviin. Tavoitteena on, että ikäihmisten kotihoidon ja omaishoidon vahvistamisen sekä lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman muutosagenteista päätetään 23. elokuuta kokoontuvassa johtoryhmässä.

Hakemuksensa ikäihmisten kotihoidon ja omaishoidon vahvistamisen muutosagentiksi jätti 25 ja lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman muutosagentiksi 17. Osa hakijoista oli samoja.

Tehtävät kiinnostivat laajasti myös Satakunnan ulkopuolella.

– Hakijoiden kotipaikat sijoittuvat eteläiseen Suomeen, Helsingin ja Vaasan väliselle alueelle, palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordman kertoo.

Palvelurakennetyöryhmän nimeämään haastatteluryhmään kuuluvat Satakunnan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Paula Asikainen ja hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi, Rauman vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marja-Leena Alho, Eurajoen sosiaalijohtaja Alpo Komminaho, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän vanhuspalvelujohtaja Anne Vanhatalo sekä Porin perusturvajohtaja Terttu Nordman ja valtuutettu Kaarina Ranne.

Muutosagenttien tehtävät sijoittuvat sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kärkihankkeisiin ja ovat parin vuoden mittaisia. Heidän roolinaan on tukea kärkihankkeiden kokeiluja, innostaa ja motivoida alueen toimijoita muutokseen sekä verkostoida kunnat ja muut toimijat yhteen.

– Lisäksi muutosagentit edistävät, tukevat ja koordinoivat muutostyötä ja toimenpiteitä sekä vievät tietoa ja näkökulmia maakunnallisesta valmistelusta valtakunnalliseen työhön, Nordman kertoo.

Satasoten päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen. Se sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen ja tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.

Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelyn kautta. Valmistelua johtaa ohjausryhmä, jonka alle on asetettu johtoryhmä, palvelurakennetyöryhmä ja toistaiseksi 19 valmistelevaa työryhmää. Valmistelun alustana toimi Porin kaupunki, joka on myös muutosagenttien työnantaja.


Hakusana