Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Porin aikuislukio avaa ovet toiminnasta kiinnostuneille

Porin aikuislukio avaa ovet toiminnasta kiinnostuneille

(15.08.2016 14:10 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.08.2016 14:10)

Torstaina 18. elokuuta pääsee vapaasti tutustumaan aikuislukion toimintaan. Avoimet ovet -tilaisuus järjestetään kello 17–19 Lyseon koulukeskuksen vanhassa salissa, osoitteessa Annankatu 5 A.

Aikuislukion syksyn avoimet ovet -tapahtumaa on järjestetty jo useana vuonna. Tilaisuudessa esitellään koulun kurssitarjontaa ja opiskelumahdollisuuksia. Mahdollisuuksia on aina LUVA eli lukio-opintoihin valmistavasta koulutuksesta ainekohtaisiin tai tutkintoon johtavaan lukio-koulutukseen asti.

LUVA-koulutus valmistaa lukio-opintoihin ja se soveltuu myös maahanmuuttajille. Aikuislukiossa voi myös korottaa, kerrata ja täydentää opintojaan.

Aikuislukioon voi hakea melkein kuka tahansa. Ikähaarukka on arviolta 15–80 vuotta. Aikuislukiossa voi muun muassa suorittaa ammattitutkinnon pohjalta yo-tutkinnon, käydä koko lukion tai keskittyä vaikka tiettyihin aineopintointoihin. Esimerkiksi kielten kohdalla aineopinnot ovat suosittuja.

Ilmoittautuminen aikuislukioon on käynnissä 23.8. asti. Opetus aikuislukiolla alkaa 29.8.2016. Aikuislukion toimintaan voi kuitenkin hakea mukaan aina uuden jakson alkuun mennessä ympäri vuoden.

Torstain avoimet ovet -tilaisuudessa ovat paikalla muun muassa rehtori, opinto-ohjaaja, opettajia sekä koulusihteeri.

– Toivomme, että aikuislukiosta kiinnostuneet opiskelijat tulisivat paikan päälle tutustumaan. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä mistä vain, sillä esimerkiksi eri aineiden opettajia on paikalla, vinkkaa Porin aikuislukion vararehtori Riitta Ylitalo.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Hakusana