Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Satasoten valmistelu jatkuu – muutosagenteiksi Rehula ja Antila

Satasoten valmistelu jatkuu – muutosagenteiksi Rehula ja Antila

(25.08.2016 10:57 Salla Rajala / päivitetty 25.08.2016 10:57)

Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmisteluun liittyvä tilannekuva valmistui toukokuussa. Satakunnan kuntien kunnallisvaltuustot, Satakuntaliiton valtuusto, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto ja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän yhtymävaltuusto hyväksyivät projektisuunnitelman pääosin ehdoitta määräaikaan eli 30. kesäkuuta mennessä.

Satasoten johtoryhmä keskusteli päätöksistä tiistaina 23. elokuuta. Se totesi, että ne ovat sen suuntaisia, ettei esteitä Satasoten valmistelun jatkamiselle ole.

Johtoryhmä teki samassa kokouksessa esitykset kahden muutosagentin valitsemisesta ja keskusteli Satasoten projektipäällikön työsuhteen julistamisesta haettavaksi. Se esitti ikäihmisten kotihoidon ja omaishoidon vahvistamisen muutosagentin tehtävään Pirjo Rehulaa, varalle Anneli Lehtimäkeä ja lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman muutosagentiksi Mirja Antilaa, varalle Tuija Åstedtia.

Lopulliset agenttien valintapäätökset teki 24. elokuuta viranhaltijapäätöksellä Porin kaupunginjohtaja, sillä johtoryhmä nimesi muutosagenttien isäntäorganisaatioksi ja Satasoten hakemien hankkeiden hallinnoijaksi Porin kaupungin.

Satasoten johtoryhmä esittää maakuntahallituksen nimettäväksi Satakunnan maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmään Satasoten edustajana Terttu Nordmania, varalle Keijo Kerolaa. Ohjausryhmän jäseneksi Satasoten esitys on Rainer Lehti, varalla Taina Lehtonen.


Hakusana