Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Satasote palkkaa muutosagentteja vauhdittamaan sote-palveluiden muutosta

Satasote palkkaa muutosagentteja vauhdittamaan sote-palveluiden muutosta

(01.08.2016 08:55 Saija Laaksovirta / päivitetty 01.08.2016 08:59)

Satasotelle haetaan kahta muutosagenttia. Agentit rahoitetaan pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista ja he aloittavat työt heti syksyllä.

Palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordmanin mukaan tehtävät ovat parin vuoden mittaisia. Muutosagenttien tehtävänä on tukea sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kärkihankkeiden kokeiluja.

– Agenttien roolina on innostaa ja motivoida alueen toimijoita muutokseen sekä verkostoida kunnat ja muut toimijat yhteen. Lisäksi he ovat edistämässä, tukemassa ja koordinoimassa muutostyötä ja toimenpiteitä sekä viemässä tietoa ja näkökulmia maakunnallisesta valmistelusta valtakunnalliseen työhön, Nordman kertoo.

Kärkihankkeista viisi on STM:n hallinnonalalla. Niistä ensi vaiheessa haussa on kaksi: lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma sekä Ikäihmisten kotihoito ja omaishoidon vahvistaminen. Nyt haettavien agenttien toimenkuvat sijoittuvat nimenomaan niihin.

– Tarkoituksenamme on kuitenkin osallistua kaikkiin hankehakuihin sitä mukaan, kun haut avataan, Nordman sanoo.

Muutosagenttien hakuilmoitus on julkaistu Satasoten verkkosivuilla. Haku on auki 1.–12. elokuuta, ja hakijoiden haastattelut pidetään 17. elokuuta.

Satasoten päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen. Se sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen ja tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.

Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelyn kautta. Valmistelua johtaa ohjausryhmä, jonka alle on asetettu johtoryhmä, palvelurakennetyöryhmä ja toistaiseksi 19 valmistelevaa työryhmää. Valmistelun alustana toimi Porin kaupunki, joka on myös muutosagentin työnantaja.

Hakusana