Etusivu > Uutiset > 2016 > 08 > Yyterissä mielettömät mahdollisuudet surffaamiseen

Yyterissä mielettömät mahdollisuudet surffaamiseen

(04.08.2016 14:37 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.08.2016 14:37)

Pitkä, matala ja hiekkapohjainen ranta tekevät Yyteristä yhden Suomen parhaista surffailukohteista. Varsinkin aloittelijoille ranta on turvallinen ja tilaa riittää kaikille innokkaille kokeilijoille.

Surffaamiseen tarvitaan tietenkin tuulta, jotta aallot muodostuvat. Jos kuitenkin kohdalle osuu tyyni päivä, voi lajin vaihtaa purje- tai leijalautailuun, jolloin pienempikin tuulenvire kuljettaa eteenpäin. Kokeneemmille aaltojen konkareille löytyy haastetta kauempana rannasta tai lahden poukamasta.

Yyterin surfkeskus opastaa kaikki kiinnostuneet lajin pariin. Surffaamisen lisäksi Yyterin rannalla voi kokeilla suppailua, skimboardingia, purjelautailua ja leijalautailua. SUP-lauta muistuttaa pitkälti surflautaa, jota melotaan seisten, pitkällä melalla. Laudan päällä on helppo pysyä, etenkin rauhallisissa vesiolosuhteissa.

Surfkeskus on avoinna elokuun loppuun asti. Innokkaimmat harrastajat jatkavat toki myös pidemmälle syksyyn.

– Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan surffausta tai suppailua, eikä purjelautailukaan ole niin hankalaa, miltä se saattaa näyttää. Fyysinen kunto on toissijaista, kyseessä on enemmänkin tekniikkalajit, vinkkaa Yyterin surfkeskuksen työntekijä, itsekin surffaava Tuisku Pankinaho.

Surfkeskuksen kesä on sujunut mukavasti ja väkeä on riittänyt normaalin tasaiseen tahtiin. Heinäkuun lopulla vietettiin surf-viikkoa Yyterissä ja yöpyviä surffaajia kävi vierailulla jopa 150, mikä on Suomen mittakaavassa suuri määrä. Päiväkävijät mukaan laskettuina surf-viikko keräsi noin 200 kävijää.

– Yyterin ranta on mieletön, ei voi muuta sanoa. Kun kelit suosivat, surffaan paljon itsekin, Pankinaho lisää.

Suomen Purjelautaliiton oma kotiranta sijaitsee Yyterinlahdella. Surfkeskus ja sen lähellä sijaitsevat monet rannat tarjoavat erinomaiset puitteet purje- ja leijalautailun harrastajille sekä vasta-alkajille. Surfkeskukselta löytyvät sauna ja suihkut sekä iso välinevarasto. Tutustu surfkeskuksen toimintaan täältä.

kuva Kuva: Mikko Vatanen


Hakusana