Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Ajetaa ihmisiks ku o Mukuloit liikentees!

Ajetaa ihmisiks ku o Mukuloit liikentees!

(13.09.2016 12:31 Saija Laaksovirta / päivitetty 19.09.2016 17:43)

Mukuloit liikentees! -tapahtuma järjestetään Porin päivän ajetaa ihmisiks -iskulausetta mukaillen perjantaina 23. syyskuuta kello 10–13 kauppatorilla.

Tapahtumassa esillä ovat liikenneturvallisuus sekä liikkumisen valintojen pohtiminen. Koko perheen liikenneaiheisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porin kaupunki, Poliisi, Porin Linjat Oy, Satakunnan pelastuslaitos ja Satakunnan sairaanhoitopiiri.

Ohjelmassa on erilaisiin työkoneisiin sekä pelastuskalustoon tutustumista, toimintaa ja tekemistä, kolme mielenkiintoista keskustelua sekä tietenkin musiikkia.

Tapahtuma alkaa kauppatorilla kello 10 kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen sekä juontaja Kim Huovinlahden tervetuliaissanoilla. Luvassa on myös Avain-orkesterin musisointia ja monia toimintapisteitä, joihin lapset sekä aikuisetkin voivat osallistua ja tutustua koko tapahtuman ajan.

Tapahtumassa käydään kolme paneelikeskustelua. Ensimmäinen keskustelu alkaa kello 10.30 ja se on suunnattu ikäihmisille. Keskustelun aiheena on turvallinen liikkuminen kypärän käyttöä unohtamatta. Toinen keskustelu käydään kello 11.00. Se puhuttelee lapsia Pokemon Go -teemallaan. Viimeinen keskustelu pyörähtää käyntiin kello 12.30. Keskustelussa käsitellään humalassa ajamista ja se on näin ollen suunnattu enemmän aikuisille. Keskusteluissa mukana on Porin kaupungin asiantuntijoita sekä Poliisin edustaja Tuomo Katajisto.

Kalustoesittelyä ja toimintapisteitä moneen makuun


Satakunnan pelastuslaitos tuo paikalle paloauton, turvallisuusviestintäauton sekä pyörähdysauton. Poliisipartio on myös paikalla ja Satakunnan sairaanhoitopiiri esittelee ambulanssia. Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen työkoneisiin pääsee tutustumaan ja torilla esittäytyy myös Porin Linjat Oy esittelybussin kera.


Lapsille riittää paljon nähtävää ja energiaa voi kuluttaa myös vapaa-aikaviraston järjestämällä pyöräilijöiden taitoradalla tai fillaripihassa kolmipyöräisillä kruisaillen.

#poriuudistuu on mukana tapahtumassa ja tavattavissa on organisaatiouudistuksen projektipäällikkö Esa Lunnevuori. Pisteellä kerätään myös ideoita ja mielipiteitä kaupungin kehittämiseksi.

Telttakatoksessa esittäytyvät ehkäisevän päihdetyön sekä ravitsemuksen asiantuntijat – oletko koskaan kokeillut kännilaseja? Suun terveydenhuolto tuo paikalle liikuteltavan hammashoitoyksikön ja kuntoutus- ja sairaalapalvelut siirtävät terveyskioskin tapahtuman ajaksi torille. Tavattavissa on kaksi palveluneuvojaa, joiden luona voi käydä mittauttamassa verenpaineen. Paikan päällä jaetaan muun muassa heijastinnauhaa syksyn pimeneviin aamuihin ja iltoihin, ilmapalloja sekä makeita maistiaisia.

Mukuloit liikentees! on yksi Porin päivän tapahtumista sekä osa #poriuudistuu-kokonaisuutta.

kuva


Hakusana